Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AKM açıklaması

Erdoğan konuşmasının sonunda bir müjde vererek, İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yerine yapılacak projeyi de açıkladı.

GİRİŞ 01.11.2017 12:14 GÜNCELLEME 01.11.2017 14:30
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'da AKM'nin olduğu yere çok daha büyüğünü, çok çok farklı ve modern bir mimari ile inşallah Pazartesi günü opera binasının lansmanını yapacağız" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önümüzdeki 10 yıl boyunca dünya üzerinde büyümenin daha da çok olacağı ön görülüyor. Devletimiz sektörün yanındadır.Yaşanan olumsuzlukları telafi etmek için uygulanan düşük fiyat politikasının önemi büyük. Turizmde artık yükseliş dönemidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Turizmin insanlığın tarihi kadar eski bir geçmişi vardır. Turizmin bir sektör haline gelmesi geçtiğimiz yüzyılda ortaya çıkmıştır. Bugün artık doğrudan ve dolaylı etkileri ile dünya ekonomisine büyük katkısı olan bir sektörden bahsediyoruz.

Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan gelişmelerle ülkemizdeki terör eylemleri ve darbe girişimi turizmimizi etkilemiştir. Bu yılın ilk 8 ayında 22 milyonu yakalamamız bizler için umut vesilesidir. Demek ki olumlu istikamette gelişiyoruz.

"DEVLETİMİZ SEKTÖRÜN YANINDADIR"

Sektörün yaşadığı kötü günleri geride bırakmaya başladık. Yaşanan olumsuzlukları telafi etmek için uygulanan düşük fiyat politikasının önemi büyük. Turizmde artık yükseliş dönemidir. Devletimiz sektörün yanındadır. Türkiye'nin potansiyeli öyle büyüktür ki kaybettiğimiz pazarların katbekat büyükleri bir el uzatımı mesafede bizleri beklemektedir.

İnsanlar artık gittikleri her yerde hayatın her alanına ulaşmak istiyoruz. İnsanlar hediyelik eşyalar kadar unutulmaz hatıralar da biriktirmek istiyorlar" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada başka hangi ülkede bizdeki kadar zengin mutfak kültürü, folklor kültürü, bu denli köklü ve farklı medeniyetlerin izleri sürülebilir. Denizi bir başka yaylaları bir başka, hele insanı daha başka güzelliğe sahip kaç ülke var.

GAZİANTEP GASTRONOMİ ALANINDA UNECSO'YA KATILDI 

Milletimiz için tanrı misafiri sofrasında ne varsa bölüşebileceği, çayını, ayranını içirmeden gönderemeyeceği kişi demektir. Kapısına gelene ters bakan bir millet değiliz biz. Türk örfünü adetini sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Turistlere ülkemizin güzellikleri yanında insanımızın manevi derinliğini gösterdiğimizde sadece para değil dost kazanmış oluruz. Eğer gönlünü kazandığımız insanlarla gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyorsak ne mutlu bize. Türkiye'nin bir açıkhava müzesi olması ile övünmek hakkımızdır. Ama asıl önemli olan bu zenginliği değerlendirebilmektir. Örneğin Gaziantep gastronomi alanında UNESCO'ya katılmıştır. Şanlıurfa'nın müzik alanında yaptığı başvuru kabul edilmiştir.

Türizm de ülkeler arasındaki ilişkilerde gerektiğinde bir silah olarak kullanılabilir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı gönüllü turizm elçisi ilan ediyorum. Geçtiğimiz yıl başlattığımız komşunu al tatile gel kampanyası başlatmıştık. Almanya'daki seçim sürecinde tüm algı kampanyasına rağmen Almanya'dan gelen turist sayısı yüksek oldu. Yeni dönemde mevcut pazarları geliştirirsek Çin başta olmak üzere Hindistan Güney Amerika gibi yeni alanlara ağırlık vermeliyiz.

AKM YIKILACAK

Burada bir müjde vermek istiyorum. Külliye'deki bu salon 2 bin kişilik İstanbul'da AKM'nin olduğu yeri yıkıyoruz oraya daha büyüğünü çok farklı çok modern bir mimariyle Pazartesi günü lansmanını yapacağım ve 2019'un sonuna kadar biz opera binasını kazandırmış olacağız. İstanbul'a hayırlı olsun

 

YORUMLAR 21
  • ??? 6 yıl önce Şikayet Et
    Enes haklı Bir kişi izlemez iki kişi izlemez ama toplumun düzelmesi için saydığı şeyler ortadan kaldırılmalı
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    1980 den önce yapilan bütün binalar yikilsin.cogu bina depreme dayaniksiz.
    Cevapla
  • omrdes 6 yıl önce Şikayet Et
    oraya cami istiyoruz imza kampanyası yapsınlar en büyük ihityaç cami
    Cevapla
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayneeeeeeeeeeeeeeeeeen
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis kadınların nerdeyse çırılçıplak gösterildiği reklam panolarına edepsizliği aşk adı altında sunulan dizilere ve dahi klip lere bir dur desen. Saygıyla ellerinizden öperim.
    Cevapla
  • Sezer 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis öyle birşey yaparsa ağzı salyalı cumhuriyetci laikler hemen sokağa ine her cacıkta sosaktalar ya malum
    Cevapla
  • skc 6 yıl önce Şikayet Et
    izlemesen bakmasan
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    topcu kislasi gelsin istiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle