Merkez Bankası'ndan enflasyon tahmini

Merkez Bankası'ndan yıl sonu enflasyonu ile ilgili son dakika açıklaması. Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 8.7'den yüzde 9.8'e yükseltildi.

GİRİŞ 01.11.2017 10:56 GÜNCELLEME 01.11.2017 14:06
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 8.7'den yüzde 9.8'e yükseltti. 

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, enflasyon raporunun sunumunda yaptığı açıklamada, yıl sonu enflasyon tahmininin yükseltildiğini söyledi. 

Çetinkaya'nın verdiği bilgiye göre 2018 yılı için enflasyon tahimini de yüzde 6.4'ten yüzde 7'ye yükseltildi.

2017 yılının enflasyon dinamikleri açısından zor bir dönem olduğunu belirten Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı:

"2017 yıl sonu TÜFE tahmini yüzde 9,8 önceki yüzde 8,7 olarak belirlenmişti. 2017 sonunda enflasyonun yüzde 70 olasılıkla yüzde 9,3-10,3 aralığında, orta noktası yüzde 9.8 olacağını tahmin ediyoruz. 2018 sonunda enflasyonun yüzde 70 olasılıkla yüzde 5,5-8,5 aralığında, orta noktası yüzde 7.0 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz."

YORUMLAR 18
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu banka milli değil ki. Çoğu hissesi yabancıların olan özel bir banka. İnanmayan araştırsın. Merkez bankası devletin değil. Ben öyle biliyorum. Yanlışsa biri benide bilgilendirsin.
    Cevapla
  • Millet 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis kim oynuyor bu oyunu. Danışmanlar bu yorumları okuyordur. Neden hala devam ediyor. Halk nereye dönse oraya zam. LPG takıyor hemen zam. Dizel alıyor hemen zam. Tüm dünyada yarı yarıya olan benzin....dizel farkı bizde kapandı. Halk dizele döndü diye mazotu durmadan zamladiniz. Halkı bırakın nefes alsın. 15temmuzu yaşatan bu halk, inanın yeniden 7haziran ı yaşatmayı da bilir. Aman dikkat. Kim oynuyorsa bu oyunu engel olun. Yorumlar halkın dilidir. Lütfen bunu görün. Yoksa sonu kötü.
    Cevapla
  • Feyzi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç tutmadı tutmazda.mozot 5 tl.benzin yaklaşık 6 tl. Oldu.nasıl düşecek enflasyon. Türkiye de enflasyon nun düşmesi için milli seferberlik lazım. Nasıl mı? herkes üretici parakendeci aracı ama herkes mevcut satış fiatlarından yüzde 20-25 indirim yapacak.bu gönül rızalığı ile yapılacak.bu vatanı bu Milleti seven herkes yapacak.Bakın nasıl düşüyo.Etrafımıza bakıyoz öyle esnaflar varki yüzde yüz karla mal satıyolar.böyle oluncada enflasyon hiç bir zaman düşmez.
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    nereye kadar?
    Cevapla
  • yagmur 6 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankasi enflasyon tahminler hic tutmadi
    Cevapla
  • gülümser... 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi ekonomi böyle olursa...kötüsünü düşünmek istemiyorum...yazık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle