Ağbal'dan yeni MTV açıklaması

Bakan Naci Ağbal, Yüzde 40 MTV artışı bu yıl otomobil alacaklar için uygulanmayacak" dedi.

GİRİŞ 28.09.2017 11:05 GÜNCELLEME 28.09.2017 15:02
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Bakan Ağbal konuşmasında "Şu anki motorlu taşıtlar vergisi sisteminde sadece motor hacmi ve araç yaşı belirleyici. Yeni sistemle birlikte aracın ülkeye giriş fiyatı da vergilemede etkili olacak. Bu da lüks araçların MTV'sinde önemli artışa neden olacak.

Burada sadece binek otomobillere ilişkin bir vergi artışı olacak. Diğer araçlarla ilgili normal yeniden değerleme oranında artış yapılacak. Bana kızıyorlar ya bu niye geldi? 300 bin liraya araba alanın da vergisi aynı olsun, 50 bine aynı olsun denir mi? Sistem yanlış. ÖTV’de bu düzenlemeyi yaptık, bu sene MTV’de de yaptık.

"ASLINDA AVANTAJ VAR"

2017 sonuna kadar eski sistem geçerli. Aslında avantaj var. Bu yıl içerisinde araba almak gelecek yıllara dönük ödenecek vergiler bakımından avantaj getiriyor" dedi

YORUMLAR 163
  • Elçi 6 yıl önce Şikayet Et
    yeterince vergi yoktu öylemi.
    Cevapla
  • ne yaptın naci 6 yıl önce Şikayet Et
    ne yani yeni araç alan kişi sadece bir defalığına zamlı ödemeyeek.sonra yine aynı sistem devam edecek.
    Cevapla
  • Yüksel 6 yıl önce Şikayet Et
    Satın alınan bir aracın 110% u vergi üstüne mtv ye 40 % zam insafsızca!!! Bu insanlar almanların 40 bin tl ye sldığı araca 90 bin ödüyor ve üstüne bu araç lüx diye 6 bin tl mtv mi ödüyecek!
    Cevapla
  • türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bu Otomobil sektöründeki vergiye doymadınız. Yakıtı fahiş fiyata sat. 50 senelik köprüden hala geçiş ücreti al, MTV, ÖTV, Sigorta vs.. sağ sağ bitmez kaynaklar değilmi. Sonra Refah seviyesinden bahsediyorsunuz. Siz Bu milleti Otomobil üzerinden sömürüyorsunuz. çok yazık.Bulagara, Gürcüye hatta Kıbrısa bakın Araç fiyatları ve yakıt ücretlerini karşılaştırın bizim onlardan neyimiz eksik ?
    Cevapla
  • türküm ben 6 yıl önce Şikayet Et
    önce iki sene milletvekili yapılıp emekli olmayı kaldırsınlar, 1 tirilyonluk telefon görüşmelerini kaldırsınlar. milletvekili ve Belediyenin makam araçlarını Merso, Audi yerine yerli araçlara yönelsinler. 3000-5000 cc motor hacimi altında herhalde makam aracı yoktur zannedersem Tabi bu rakamları x 600 millet vekili ile hesaplamak gerek, belediyeleri katınca Epeyce s-400-500-600 neyse alırız.Mtv ye %40 zam yaparak savunma harcamaları karşılanamaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle