TOKİ konutları için başvuru rehberi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın düşük gelir grubuna yönelik Tuzla'da inşa ettiği konutlara başvurular başladı. Konutları kimler hangi şartlarla alabilecek. İşte TOKİ rehberi:

TOKİ konutları için başvuru rehberi
TOKİ konutları için başvuru rehberi
GİRİŞ 08.05.2007 17:50 GÜNCELLEME 08.05.2007 17:50

TOKİ’nin Tuzla’da inşa edeceği 660 konut için müracaat etmek isteyen İstanbullular, sabahın erken saatlerinden itibaren Tuzla Belediye binasının arkasında kurulan TOKİ evleri kayıt merkezine gelerek bilgi aldılar.

Aylık gelirleri 840 YTL’nin altında olan vatandaşların yararlanabileceği Tuzla Konutları’na ilk müracaatta 2 bin YTL ödenecek ve kura çekiminde ev sahibi olmaya hak kazananlar 5 bin YTL daha ödeyerek peşinatı 7 bin YTL’ye tamamlayacaklar.

Geri kalan taksitler konutlar teslim edildikten sonra başlayacak ve 180 aya kadar vade yapılabilecek. Taksitlerin 210 YTL ile 363 YTL arasında değiştiği Tuzla Evlerinde şehit aileleri, gazi, malul, dul ve yetimler için öncelik tanınıyor. Konutlara 31 Mayıs’a kadar müracaat edilebilecek.

Başvurmak isteyen vatandaşların TOKİ’ nin ve TUZLA BELEDİYE web sitelerinden başvuru şartlarını öğrenmelerini ve şartları sağlıyorsa başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Konutlar için kimler nasıl başvuracak hangi evraklar gerekli

 İşte başvuru şartları;