Euro tarihi rekorunu kırdı!

Euro, Türk Lirası karşısında 4.1887 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırdı. Dolar fiyatları ise 3.5350 seviyesinde işlem görüyor. Dış piyasalar takip edilecek.

Euro tarihi rekorunu kırdı!
Euro tarihi rekorunu kırdı!
GİRİŞ 02.08.2017 09:43 GÜNCELLEME 02.08.2017 11:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Enflasyon raporunun açıklandığı dün sınırlı bir iyimserlikle sakin seyreden dolar/TL bu sabah bir miktar yükselerek 3.53'ün hemen üzerinde hareket ederken, euro/TL eurodaki değerlenme eğilimine paralel tarihi zirve seviyelerinde seyrediyor.

Euro kuru saat 08.39 itibarıyla 4.1811'de işlem görürken, dolar/TL 3.5350 seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar ise yüzde 0,23 yükselişle 1.1830 seviyesindeydi.

Türk Lirası, yıl başından bu yana euro karşısında yüzde 11'in üzerinde değer kaybetti.

Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, Cuma günkü tarım dışı istihdam verisi öncesinde bugün ABD ADP özel istihdam verisi ile San Francisco Fed Başkanı John Williams ile Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester'in yapacağı konuşmalar izlenecek.

YORUMLAR 5
  • pirana61 6 yıl önce Şikayet Et
    okadar basit yorumlarki basit ilaç fiyatları yuroya bağlı olduğunu herkes umutmuş herhalde adamların paçavra yurosu senin 4.20 tl ediyor ve buna seviniyorlar bekleyin bekleyin 1 şişe baticon 20 tl nasıl ama yuroya bağlı bi ilaç alın bakalım basit bir antibiyotik 120 tl beyler neye seviniyorsunuz bukadar basitçe yorumlar bizi yavaş yavaş yok eder
    Cevapla
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    eur nun yükselmesi ülkemize olan yatirimi şudurumda yükseltiyor. tüm gurbetciler paralarini ülkemize getiriyoz ben dahi kredi cekip getirdim buyönden bakmak lazım?
    Cevapla
  • Ayşe 6 yıl önce Şikayet Et
    Sağa sola kaldırmayı bırakın da ekonomi bozulmasın.
    Cevapla
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Ero 5 gidecek diyor ekonomistler
    Cevapla
  • Adiga81 6 yıl önce Şikayet Et
    Euro ve doların yükselmesinin asıl sebebi AB nin ortak pazar anlaşmasını askıya alma ve ekonomik yaptırım taleplerinin oluşturduğu risk algısıdır. Eğer bu adamlar dediklerini yaparsa ekonomimiz çok zor bir döneme girebilir.
    Cevapla