Çalışma Bakanı Sarıoğlu açıklama yaptı

3 milyon 200 bin memur ile 1 milyon 900 bin memur emeklisi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklama yaptı.

GİRİŞ 01.08.2017 14:23 GÜNCELLEME 01.08.2017 16:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "2018-2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Kamu Kesimi Toplu Sözleşmesi Görüşmeleri"nin birinci oturumuna katıldı. 

Sarıeroğlu, şu açıklamalarda bulundu:

Kamuda daha adil ücretlendirme tesisi için daha büyük adımlar atılmıştır. Kurumlar arası ücret dengesizliği giderilmiştir. Engelli personelin atamasında da merkezi sınav ve merkezi yerleştirme uygulamasına geçilmiştir. Engelli personel sayımızda 9 kat artış sağlanmıştır.

Her ne kadar bugün karşılıklı heyetler olarak masanın farklı yanlarında otursak da rakip değiliz, bir ailenin mensuplarıyız. 

Kamu çalışanlarımızın sorunları bir bir giderilmeye çalışılmıştır. Kamu çalışanlarımızın beklentilerini, ihtiyaçlarını göz ardı edemeyiz.

Bu görüşmenin sosyal ortaklarımızla, azami sonuçları içeren, ülkemize milletimize kamu çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

YORUMLAR 3
  • Envers 6 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle Allah Rızası için bi emekliler arasındaki adaletsizliği giderin 4 bin ile 1000 bin tl maaş ucurumu olmasın. Bide birine bayram ikramiyesi veriliyorsa hepsine verilsin boğaz aynı bogaz vatandaşlık aynı insanlık aynı yaradan aynı. Çalışanın sırtındaki vergiyide düşürün maaş yatıyor vergi dışardan ordan burda alışverişten vergi nerden bakarsak bir çalışanın maaşının yarısından fazlası vergi bu eziyet vergisini bi düşürün.Maaştaki vergiyi düşürüp sabitleyin % 25 % 30 olmasın bi ücretli zaten alışverişte vergi veriyor bide maaştanda yüksek vergi kesilince aziyete dönüşüyor.
    Cevapla
  • gülistan 6 yıl önce Şikayet Et
    eskilerin hastalığı, kalıplaşmış kelimerle başlanmış bir çalışmadan bir şey çıkmayacak, daskapital ne kadar musaade ederse o verilecek. çalışanların insan olduğu sadece ücret değil çalışma saatlerinin düzenlenmesi 12-12 gibi ucu açık çalışma saatlerinden kurtulunması gibi konulara hiç girilmeyecek. 2019 da çalışanlar tarafından umutla beklenecek hiçbir şey eskisi gibi kolay olmayacak. Vesselam...
    Cevapla
  • Günah 6 yıl önce Şikayet Et
    memurlar bi doymadi bu zamlara.. iscinin asgari si ile memurun asgari si niye ayni degil eyyy hukumet....
    Cevapla