Altay Tankı seri üretiminde yeni gelişme

Altay Tankı'nın seri üretimi için Otokar ile birlikte BMC ve FNSS'nin ihaleye teklif vermeleri için davet edildiği belirtildi.

GİRİŞ 19.07.2017 12:37 GÜNCELLEME 19.07.2017 20:52
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Defense News'in haberine göre üç yerli şirketin katılacağı ihale ilk aşamada 250 tankın üretimini kapsıyor ve rakamın nihai olarak 10 milyar doları aşması bekleniyor. Türkiye toplamda 1000 Altay Tankı üretimi planlıyor.

Haziran ayında Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Otokar'ın teklifini kabul etmemiş, seri üretimi yapacak kuruluşun ihale ile belirleneceğini duyurmuştu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Temmuz ayı başında yaptığı açıklamada Altay tankı ihalesinin yakında yapılacağını söyledi.

6 FİRMANIN KATILACAĞI İFADE EDİLMİŞTİ

Daha önce gelen haberlerde Altay tankı ihalesine 6 firmanın katılacağı belirtilmişti.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Otokar ile anlaşma sağlanamamasının ardından ihale süreci başladığında, rekabet sırasında tartışmaları önlemek amacıyla farklı yöntem izlemek için adım attı. Otokar'ın henüz katılıp katılmayacağının netlik kazanmadığı ihaleye 6 firmanın girebileceği öğrenildi. SSM, uzmanlardan oluşan bir komisyon kurarak, teknik inceleme yetkisi verdi.

Edinilen bilgiye göre; komisyon, ihaleyle ilgilenen firmalara ilişkin yeterlilik kararı verecek. Yeterlilik alan firmalar ihaleye katılabilecek.

YORUMLAR 29
  • tahir emre 6 yıl önce Şikayet Et
    tanklara çok benzeyen Paletli obüslerde kullanılan motorlar yada geliştirilmiş versiyonları kullanılamaz mı hiç de bu yönde bilgi vermediler .
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Asıl sınıfında Tek Tank olduğu için üretimini önlemeye çalışıyorlardı! Dünyada zırhı ve üstün manevra kabiliyeti yanısıra Giderken Ateş edebilen Tek Tank; Altay.
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    yaparsa ancak bilgi , beceri ve deneyimli ek olarak yerli üreticiler ile birlikte çalışarak binlerce kişiye ek iş imkanı veren, yan sanayi firmalarına eğitim-destek veren gelişen-geliştiren bunlardan yüksek kalite de üretilen malzemeleri kullanan, kalite konusunda çok titiz olan, Türkiye! nin yüz akı olan FNSS Savunma Sistemleri yapacaktır.
    Cevapla
  • sonunda 6 yıl önce Şikayet Et
    ya varya en sonunda varimi yogumu dokecem bir tane tank uretecem. bu kadar mi zor kardesim ertele ertele bu kadarmi imkansiz be motoruydu problem orasi problem burasi problem. 10 milyara varya sifirdan dokum hane kurulup sifirdan tank dokulur be
    Cevapla
  • tehlikeli 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletin öncülüğünde yeni bir şirket kurup hakim ortak hisse sahibi devlet olarak üretime geçilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle