İcrayla çocuk alma bitiyor

Adalet Bakanlığı, boşanmış ebeveynlerin çocuklarını görmek için kullandıkları icra ve iflas yöntemine son veriyor.

İcrayla çocuk alma bitiyor
İcrayla çocuk alma bitiyor
GİRİŞ 18.07.2017 06:03 GÜNCELLEME 18.07.2017 06:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çocuğun bedenen ve ruhen yıpranmaması hedeflenen yeni yöntemde, çocuğunu mahkeme kararına rağmen göremeyen ebeveyn kurulacak Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvuracak. Teslim planına uymayan ve sıkıntı yaratan ebeveyne kanuna aykırı bu davranışı nedeniyle 6 aya kadar hapis cezası, velayetin karşı tarafa verilmesi veya çocuğa başka vasi atanması gibi yaptırımlar da getiriliyor. Mağdur Hakları Kanun Tasarısı ile getirilen düzenleme özetle şöyle:

“Diğer eş tarafından rızayla yerine getirilmemesi halinde; diğer taraf veya vekilince çocuğun oturduğu yer Adli ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvurulacak. Müdürlükçe teslim yükümlüsü, ebeveynle telefon gibi iletişim araçlarıyla irtibat kuracak. Belirlenen gün ve saatte herhangi bir işlem veya ihtara gerek kalmaksızın çocuğun bulunduğu adreste, müdürlükte veya belirlenen başka bir yerde karşı tarafa teslimi istenecek. Plana uyulmaması durumda ise zorla yerine getirme işlemleri başlatılacak. Zorla yerine getirme işlemlerini adli destek uzmanları (Daire Başkanlığı ile müdürlükler bünyesinde psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı kadrosunda çalışan görevliler) yürütecek.” 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • F.Ç. 6 yıl önce Şikayet Et
    Nafakayla ilgili bir çalışma yapılsın lütfen. Sınırsız nafaka insan haklarına aykırı kaldırılsın.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde boşanmalarda Genellikle velayetler Anne ye verilmek de ve Babalar çocuklarını görememekte Doğru bir karar bir an önce uygulama geçilmelidir.
    Cevapla
  • aynen devam 6 yıl önce Şikayet Et
    bu işlemler harfiyen uygulanmalı. kimsenin bencilliğinin bedeli çocuğuna yada diğer ebeveyne ödettirilmemeli.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada ager mahkeme cocugu anneye verdiyse cocugun hafta sonlarinda babanin yaninda kalmasi kuralini getirmislerdir, cocuk hafta sonlari babada kalir, mahkeme kadini hakli bulup kadina verdiyde babasi her ay o cocugu nafaka verrir, yani kadinlar erkekten ayrildimi pasa gibi yasarlar sonra baska bi erkekten baska cocuk ondanda ayrildimi o adamdanda nafaka alir almanyada boyle kadinlar kendi yolunu buluyor
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    vatana millete devlete hayırlı uüğurlu olsun.galipolan allahtır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle