Flaş açıklama! Doların ederi 2.5 TL

Goldman Sachs'a göre, doların olması gereken değer 2.50 lira.

Flaş açıklama! Doların ederi 2.5 TL
Flaş açıklama! Doların ederi 2.5 TL
GİRİŞ 16.06.2017 14:09 GÜNCELLEME 16.06.2017 15:34
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Goldman Sachs, dolardaki son düşüşe rağmen Türk Lirası'nı hala gerçek değerinin en çok altındaki gelişen ülke para birimi olarak görüyor.

Şirketin "GSDEER" ve "GSFEER" adını verdiği ölçümlerine göre dolar/TL'nin adil değer 3,50 seviyelerinin çok altında; 2,50 TL.

GOLDMAN SACHS'TAN TL İÇİN EN İYİ SENARYO

Merkez bankası ise, dün yaptığı açıklamada, gerektiğinde ek sıkılaşmaya gidilebileceği ifadesini karar metninde korudu.

Goldman Sachs, "Sıkı para politikası ve gevşek mali politika kombinasyonu, oldukça destekleyici değerlemelerle birlikte özellikle de enflasyon mevcut çok yüksek seviyelerden stabilize olmaya başlarsa TL için daha fazla değer kazancı alanı olabileceğine işaret ediyor." dedi.

Business HT

YORUMLAR 19
  • Alican Polat 6 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik ekonomiye katkı sağlayacak. Milyonlarca genç bedelli bekliyor.
    Cevapla
  • 35MilyonlukGsAilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    3 5 asker kacagi yuzundenmi bedelli cikacak .Hadi ordan .Pasa gibi gidip yapacaksin .Zamaninda kacmak yerine gidecektin.
    Cevapla
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    İhracat yükseldi onun için bunu diceklerdir. Fakat dolar 2 buçuğa inerse İhracat yine durur. Bence devletin akıllıca hareket edip doları 3 buçuk 3 altmış bandına sabitlemesi gerek. Fakat ülke vatandaşımızda ağlamasın TL üzerinden maaş artışı yapılabilir.
    Cevapla
  • Stranger 34 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 'nin ihracatı için bu seviye iyidir rekabet edebilmek için birazda buradan bakalım dolar 2.5 tl olursa ithalat patlar ihracat durur
    Cevapla
  • Efedayı 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ilk defa doğru söylüyorlar . Şu anda hiç ihtiyacı olmadığı halde bankalarda milyarlarca dolar stoklayan vatandaşımız var . Onların yüzünden dolar gerçek değerine gerilemiyor.Ülkeye kötülük ediyorlar...
    Cevapla
  • 35MilyonlukGsAilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Artsin dolarda euroda .Bunlar artarsa chf de artar 6.000 chf maasim dahada degerli olur Türkiyeye tatile geldigimde.4 5 6 olsun .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle