Kim ne kadar maaş alacak? İşte zamlı liste

Emeklinin Temmuz zammı yüzde 6.48’i bulacak. Tahmin tutarsa en düşük maaş 2000 yılı öncesi emekli olan SSK’lılarda bin 493 liraya çıkacak

Kim ne kadar maaş alacak? İşte zamlı liste
Kim ne kadar maaş alacak? İşte zamlı liste
GİRİŞ 16.06.2017 12:11 GÜNCELLEME 16.06.2017 12:19
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Emeklilerin Temmuz zammı için geri sayım başladı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam oranı için 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon verilerini merakla beklerken, artışın yüzde 6.48 olacağı yönünde tahminler ağırlık kazandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammında belirleyici, enflasyon olacak. Maaşlara bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam yapılacak. İlk 5 aylık enflasyon yüzde 6.18 çıktı. Haziran enflasyonu ise yaklaşık yüzde 0.30 olarak tahmin ediliyor. Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 6.48 olacak.

NASIL DEĞİŞİR?

Eğer zam oranı yüzde 6.48 olarak gerçekleşirse, en düşük maaş 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 402 liradan bin 493 liraya, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda ise 827,62 liradan 881,25 liraya yükselecek. Taban maaş; Bağ-Kur esnaf emeklilerinde bin 184 liradan bin 260 liraya, Bağ- Kur tarım emeklilerinde 875,50 liradan 932,23 liraya çıkacak.

Temmuz zammı yüzde 6.48 olarak gerçekleşirse, halen bin 500 lira olan maaş bin 597 lira 20 kuruşa ulaşacak. 2 bin lira olan maaş 2 bin 129 liraya, 2 bin 500 lira olan maaş da 2 bin 662 liraya yükselecek.

MEMURA YÜZDE 7.48

Memurlar ve memur emeklileri ise Temmuz'da yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa aşan kısım kadar fark alacak. İlk 6 aylık enflasyon, yüzde 6.48 olarak tahmin ediliyor. Bu durumda memurlar ve memur emeklilerine yüzde 4 + yüzde 3.48 yani yüzde 7.48 zam verilecek.


 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 94
  • Özeller 6 yıl önce Şikayet Et
    Çarşamba/Cuma'yı memura idari izin vermeyecekler mi? Bekliyoruz..
    Cevapla
  • öğretmenler adına 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığı su tesisatı hafta geçmeden akıtan, yaptığı elektrik tesisatı bütün yönetmeliklere aykırı olan, sattığı yiyeceğe her türlü hileyi katan, tezgahın önüne iyileri koyup torbaya arkadan çürükleri koyan, kullandığı minibüsü taksiyi trafiği felç edecek şekilde kullanan, patronunun verdiği alet edevatı gavur malı gibi kullanarak kırıp döken kısacası yaptığı işi adam gibi yapmayan tüm çalışan kesim içinde bir şey söylesek mi?
    Cevapla
  • Öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizin eseriniz diyen beyefendi veya hanfendi. Çocuğun ilk hamurunu yoğuran anne ve babasıdır. Anne baba hamuru kokutursa öğretmenler istediği kadar uğraşsın kokmuş hamur kokmuştur düzelmez. Yani topu her zaman öğretmene atanlar aynaya bakmayı öğrenmelidir. Evde verilmeyen ahlak okulda her zaman yarım kalır. Önemli olan temeldir, temeli ilk atan anne babadır. Ayrıca çocuk okulda öğrendiği güzellikleri evde görmez ise zaten eğitimin bir önemi kalmaz vesselam...
    Cevapla
  • Sizin eseriniz! 6 yıl önce Şikayet Et
    12 yıl eģitimde o temel felsefeyi verebilseydiniz adam gibi adam olurlardı!!! 12 sene ne kadar da uzun zaman değil mi? Efektif insan ömrünün 1/5'i sizlerin ellerinde şekilleniyor...
    Cevapla
  • Doğrusu 6 yıl önce Şikayet Et
    Memurlara yazık. Özel fon kuralım, elektrik/su/d.gaz vs %10 ekleyelim. Büyükşehir gelirlerinden %20alalım ve maaş zamlarını yıllık enflasyonx3 olacak şekilde kanunlaştıralım..
    Cevapla
  • murat aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun aklın sıra ironi yaptın demek.. Keşke önce insan olmayı öğrenseydin.
    Cevapla
  • TheAzxtech 6 yıl önce Şikayet Et
    En çok hakları olan zammı alan kazananda memur en çok ağlayan kesimde memur. Bizde giriyoruz kpss'ye torpil yok giremiyoruz bizden düşük puan alan adam giriyor biz giremiyoruz. Asgari ücret ile memur kesimi arasında ki fark iyice açılmaya başladı kapanması gerekirken. Memurların çalışma saatleri akşam 9 a kadar sürmeli ki bizde iş çıkışı işlerimizi halledelim. Banka + kargo + fatura yatırılacak özel sektörlere de müdahale edilmeli bu konu da. Bide atılma vs. yok diyenler atılanlar fetöcüler filan. Normalde memuru atınca adam otomatikman dava açıyor adam gene işine dönüyor. Minibüslere para vermez memurlar ama özel sektör verir fakat en çok maaşı memur alır gene daha dolu örnek var.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Öģretmenliğe gelince... Okullar açılır ilk Cuma tatildir, öğretmenler toplanacakmış... Koca yaz tatili az geldi, bir cumartesi biraraya gelip dönem programlarınizı konußsaniz? Bir gün de sizden olsa? 3 ay yaz tatili, 1 ay kar tatili, 15 gün Şubat tatili, dönem içi sair tatil günler, falanca gün teog sınavı var okul yok tatili. Öğretmenlik ne kutsal ve bir o kadar da kıyak meslek... Ne yanlış alanlarda koşturmußuz. Bu kadar kutsaldır göreviniz, ancak bizler anlayamıyoruz nasıl olur da 12 sene okuttuğunuz çocuklar Matematik sınavinda SIFIR ALIRLAR. İşin kolayı, ver ödevi ve velileri çalıştır...
    Cevapla
  • Öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Şunu unutmamak gerekir ki o 12 yıllık çıktının ilk adımı 0-6 yaş aralığında evde aile olarak atılır.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Şehit öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Zavallı halkımızın çocukları mehmetçiklere de.. Neticede ben şuna bakarım, 12 sene okumuş bir çocuk nasıl SIFIR PUAN ALIR? Bu neticede yapılan işin bir çıktısıdır. 10 binlerce öğrenci bu şekilde. ŞÜPHESİZ ÖZVERİYLE ÇALIŞAN VE MİNNETTAR OLDUĞUMUZ NİCE ELLERİ ÖPÜLESİ HOCALARIMIZ DA VAR..
    Cevapla
  • Öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada terör yüzünden şehit edilen, kaçırılan öğretmenleri de unutmayalım...
    Cevapla
  • Öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Fakat yine de size göre öğretmenlik kıyak, kebap falan filan. Şunu biliniz evde eğilmeyen ağacı biz eğilsin diye uğraşıyoruz. Unutmayınız toplumda her kesimden insan en az bir öğretmenin elinden geçti. Kendine birşeyler kattı. Bunu kimse inkar edemez...
    Cevapla
  • Öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerek yaz tatili gerek maaş yönünden özellikle öğretmenler üzerinden yürütülen kara propaganda bariz. İnsan eğitmenin, çocukları hayata hazırlamanın size göre değeri "kıyak" olabilir. Bize göre değeri Peygamber mesleği ve ruhu. Evet her öğretmen iyidir diye bir kural yok. Ama bu şekilde bir milyon öğretmene bu şekilde itham edemezsiniz. Bir öğretmen çocuğu olarak aynı zaman hastalandığımda beni kendi yatağında yatıran sabaha kadar kendi çocuğu gibi başımda bekleyen bir öğretmenin talebesi olarak mesleğimi en güzel şekilde icra etmeye çalışıyorum. Ki çalışanlar o kadar fazla. Ben haftanın 7 günü derse giren öğretmenleri de biliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle