PTT 5 bin kişiyi işe alacak

PTT AŞ Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısı üzerine başlattıkları çalışma kapsamında 5 bin kişiyi işe alacaklarını söyledi.

PTT 5 bin kişiyi işe alacak
PTT 5 bin kişiyi işe alacak
GİRİŞ 15.06.2017 14:25 GÜNCELLEME 15.06.2017 14:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

PTT Genel Müdürlüğü olarak, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda stratejik hedeflerini yenilediklerini ifade eden Akbulut, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, şubat ayı başlarında 2017 yılını istihdam seferberliği yılı olarak addetmesinden sonra biz de çalışmalarımızı hızlandırdık. PTT Genel Müdürlüğü olarak yılın ilk yarısında 2 bin 500, diğer ikinci yarısında da 2 bin 500 olmak üzere toplamda 5 bin personeli istihdam edeceğiz." dedi.

Akbulut, istihdam edileceklerin, 72 bölümden mezun olanlar arasından KPSS puanına göre belirlendiğini anlatarak, bu kişilerin dağıtıcı ve gişe personeli olarak hizmet vereceğini dile getirdi. Personelin yaklaşık 4 bin 500 şubenin tamamında görevlendirileceğine işaret eden Akbulut, istihdam açığı bulunan bütün şubelere personel gönderileceğini aktardı.Akbulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısı üzerine başlattıkları çalışma kapsamında yıl içinde istihdam edecekleri 5 bin kişiden 2 bin 500'ünün sınava tabi tutulduğunu belirtti.

"2023 yılındaki hedefimiz, 15 bin şube ve 100 bin çalışan
"Ülke genelinde istihdamı sağlanacak 2 bin 500 kişinin mülakatlarının 11 Mayıs itibariyle tamamlandığını bildiren Akbulut, "2 bin 500 kişi, Ramazan Bayramı'nın ardından istihdam açığı bulunan illerimizdeki şubelerde işbaşı yapacak. Bu kişileri bayramdan sonra ilan edip, göreve başlatacağız. Yılın ikinci yarısında da diğer ilanımıza çıkacağız. Yıl sonuna kadar da toplamda 5 bin kişiyi istihdam etmiş olacağız." diye konuştu.

Akbulut, gelecek yıllarda da aynı şekilde personel istihdamına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Bizim 2023 yılındaki hedefimiz, 15 bin şube ve 100 bin çalışan. Bu hedefi gerçekleştirmemiz için bütün altyapı çalışmalarını tamamlıyoruz. TÜBİTAK ile 'entegre yönetim sistemi' adı altında çalışma tamamladık. İnşallah önümüzdeki ay bunu yürürlüğe sokacağız. Merkez ve taşra teşkilatımızda bu çalışmanın neticelerini görmeye başlayacağız.

Bakanlar Kurulu kararı ile bir süre önce PTT'ye yurt içi ve yurt dışında şirket kurma, kurulmuş olan şirketlere ortak olma yetkisi verildiğini anımsatan Akbulut, "Kurmakta olduğumuz 15 büyük şirketimiz var. Bu şirketlerin istihdamları ekstra ayrıca olacak." dedi.

Dünya ile rekabet etmek için nitelikli personele ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Akbulut, personeli 5 ildeki eğitim merkezlerinde uygulanan işbaşı eğitimlerine tabi tuttuklarını söyledi.Akbulut, yılın ilk yarısında personelin yüzde 30'unun eğitildiğini aktararak, yılın ikinci dönem eğitim programına ise Ramazan Bayramı sonrasında devam edileceğini kaydetti.

YORUMLAR 7
  • erol 6 yıl önce Şikayet Et
    tühh size hala işe alacaz diyorsunuz.noldu 4ay oldu tercih yapalı naptınız ayarlayamadınız daha adamları ha.yeni ialnmış gibi lanse ediyorsunuz.ayıptır günahtır.
    Cevapla
  • riza 6 yıl önce Şikayet Et
    Ptt nin gururu Turk telekom simdilerde iscilerinin maasini zor öduyor birlrstirin ptt ile Turk telekomu
    Cevapla
  • laik değilem 6 yıl önce Şikayet Et
    en az lisans mezunu alırlar yaziyom buraya
    Cevapla
  • Birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Hangi bölümlerden alım oluyor?
    Cevapla
  • ender 6 yıl önce Şikayet Et
    Çin ihracat teşviklerini Kendi PTT sine vermisti. burda tanesi 1 liraya satılan pilin 12 tanesi postayla evinize 1 usd ye geliyor. Böylece her çinli ihracatcı oldu. Bizde ise ihracatcılar yesil pasaport peşinde. o nu da patronlar alıyor operasyonu yapanlar değil. Tatile gitmek için vizesiz seyahat felan derdindeler. Ayrıca, bence PTT bürolarında çalışanların durumuna bir bakmak lazım. Dünyanın en yavaş çalışanları PTT de abicim. Gidin istanbul da bir bakın. Veya gözetleyin. Adama hızlı calıs dağ gibi kuyruk var diyorsun begenmiyorsan git kargoyla gönder diyor. Sanki o ofisi açan, veya oraya gelen müsteri ona biat edecek havası ile.
    Cevapla
  • m3hk 6 yıl önce Şikayet Et
    Dediğiniz doğru olabailir. Benim kız kardesimde ptt de calısıyor aksam evde yorgunluktan uyuyor. Her insan farklı. Ama ptt nin iyi lokasyonlara dukkan acıp rekabetci ve musteri odaklı olması lazım. universite kampusleri bunun icin bicilmiş kaftan ama nerde oyle kayserili ptt mudur. 2 sene oldu acın diyeli ama hala acacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle