1 ay süresi var! Alınmayanlar imha ediliyor

Başvuru sonucu hazırlanan ancak bir aylık süre içerisinde teslim alınmayan çipli kimlik kartların imha ediliyor.

1 ay süresi var! Alınmayanlar imha ediliyor
1 ay süresi var! Alınmayanlar imha ediliyor
GİRİŞ 12.06.2017 17:34 GÜNCELLEME 12.06.2017 17:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Dursun Hızarcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlüklerine şu ana kadar 25 bin kişinin çipli kimlik kartı başvurunda bulunduğunu dile getirdi.

Bunların içerisinden 52 kişinin yasal süre olan bir aylık bölümde kartlarını teslim almadıklarını belirten Hızarcıoğlu, "Bu vatandaşlarımızın kartları maalesef süresinde almadıkları için imha edildi." dedi.

Vatandaşlara başvuru sonuçlarını takip etmelerini ve kartlarını zamanında almaları uyarısında bulunan Hızarcıoğlu, şöyle konuştu:

"Başvuru yapan vatandaşlarımıza önce mesaj geliyor, daha sonra PTT aracılığıyla istedikleri adrese kimlik kartları teslim ediliyor. Vatandaş evde olmadığı durumlarda kapıya haber kağıdı bırakılıyor. PTT’den de kimliğini almayan vatandaşın kimlik kartı müdürlüğümüze teslim ediyor. Kimliği gelen vatandaşlarda 30 gün içerisinde bize gelerek kimliğini teslim alması gerekiyor. Bu zaman içerisinde kimliğini almayan vatandaşların kimlik kartlarını elektronik devrede imha edip Ankara’ya gönderiyoruz. Vatandaşlarımızı kimlik başvurusu yaparken bu konuda uyarıyoruz. Kartlar imha edilmeden yeniden başvuru yapılamıyor. Şu ana kadar il genelinde 52 kişi kimliğini almadı. Onları imha ettik. Müdürlüğümüzde 30 günün dolmasını bekleyen çok sayıda kimlik var. Gelip alınmadığı takdirde onları da imha edeceğiz. Telefon açarak 'kimlik kartınız geldi, gelin alın' dememize rağmen yine almayanlar var. Biz de kimlik kartlarını imha etmek zorunda kalıyoruz.”

YORUMLAR 16
  • sıradan vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Gayet yerinde uygulama kimlik bu kişisel bir çok veri barındırıyor. Kartın bir basım süresi var, kart basıldıktan sonra telefona mesaj gönderiliyor. Ptt evde bulamazsa kağıt gönderiyor. Siz Ptt'den almazsanız da İkametinizin kayıtlı olduğu nüfus müdürlüğüne gönderiliyor. Sizde ikametinizin bulunduğu nüfüs müdürlüğünden kimlik kartınızı teslim almanız gerekiyor. Tüm bu süreç'de 199 telefon hattından takip edilebiliyor. Daha ne olsun. Bunu bile takip edemeyen de kimliğini almasın zaten.
    Cevapla
  • SORAN VATANDAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni elektronik nufus kağıtlarının içinde ki her türlü kişisel bilgilerimizin ikinci bir ülke, istihbarat veya herhangi Hacker, larin eline geçmeyeceğinin garantisini veriyormu Bakanlık??? Veriyorsa başvuru yaparım yoksa İNSAN hakları mahkemesine dava açarım. Çocuk oyuncağı değil ki bu işler!!!
    Cevapla
  • Anonim 6 yıl önce Şikayet Et
    Kredi kartı alırken yada banka hesabı açarken bankaya da aynı atarı yap peşindeki 2. adam ben olacam.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan kolası sen dağda yaşa. Ben bir vatandaş olarak kafama takılanı söyledim. Korkma İki seferdir Ak Parti ye oy veriyorum. Ama sorgulama özelliğimi kaybetmedim şükür.
    Cevapla
  • a.cola 6 yıl önce Şikayet Et
    ozaman pc hic kullanma elektrik cihazlari da ,dagda yasa
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    israf en israf ne uygulaması malesef
    Cevapla
  • GELDİ 6 yıl önce Şikayet Et
    iki buçuk ay sonra nihayet gönderdiler.
    Cevapla
  • erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun okadar masraftan sonra onca yetimin garibin hakkını heba ediyorsunuz ne demek bulamadık koyun oraya bir memur arasın kimliği geleni tek tek gelsin alsın kişşde ya ptt yada nufustan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle