Katar'da Türkiye anonsu! Duyan markete koştu

Katar'da "halkın marketlere akın ettiği ve rafların boşaldığı" şeklindeki haberlerin aksine marketlerde her türlü gıda maddesi rahatlıkla bulunabiliyor.

GİRİŞ 10.06.2017 08:13 GÜNCELLEME 10.06.2017 08:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye'den kargo uçaklarıyla gönderilen gıda ürünleri Katar'a ulaşarak raflardaki yerlerini aldı. Bu gelişme marketlerin sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

Suudi arabistan'ın başını çektiği bazı Arap ülkelerinin uyguladığı siyasi ve ekonomik ambargonun ardından Katar, alternatif olarak Türkiye'den gıda ürünü almaya başladı.

MARKETLERİN SLOGANI: TÜRKİYE'DEN HAVA YOLUYLA GELEN ÜRÜNLER

Türkiye'den kargo uçaklarıyla gelen tavuk, yumurta, süt ve yoğurt gibi ürünlerin ulaştığını sosyal medya hesaplarından halka duyuran marketler, raflardaki Türk ürünlerinin altına da "Türkiye'den hava yoluyla gelen ürünler" diye yazdı.

TÜRK ÜRÜNLERİNİN ÖNÜNDE YOĞUNLUK

Doha'daki Al Meera marketler zincirinin sosyal medya hesabından yaptığı duyurunun ardından şehirdeki birçok markette halk Türk ürünlerinin olduğu rafların önünde yoğunluk oluşturdu.

"DUYURUNUN ARDINDAN MÜŞTERİLER TÜRK ÜRÜNLERİNİ TALEP EDİYOR"

AA muhabirine konuşan marketin çalışanları, duyurunun yapmasının ardından gelen çok sayıda müşterinin Türk ürünlerini talep ettiğini söyledi.

Al Meera marketler zincirinin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Al Meera olarak Türkiye'den gelen ürünlerin ulaştığını müşterilerimize duyuruyoruz. Müşterilerimizin günlük gıda ihtiyaçlarını karşılamak için süt, yoğurt, yumurta ve başka birçok ürün Türkiye'den geldi. bugün Al Meera marketlerinde ürünleri bulabilirsiniz. Gelişmeler için bizi takip edin." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu paylaşımda Türk ürünlerinin market raflarındaki fotoğrafları da paylaşıldı. Katar'daki diğer birçok market de benzer paylaşımlarda bulunarak Türk ürünlerini raflarına dizdi.

KATARLILAR SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞIYORLAR

Çok sayıda Katarlı'nın da sosyal medya hesaplarında Türkiye'den gelen gıda ürünlerini paylaştığı görüldü.

"HER ŞEY YOLUNDA, TÜRK ÜRÜNLERİNİ ALIYORUZ ELHAMDÜLİLLAH"

Marketten alışveriş yapan Suheyl Avad isimli Katarlı avukat, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Katar'da her şey yolunda. Türk ürünlerini alıyoruz elhamdülillah. Oğlum bu vesileyle ilk kez Türkiye'den gelen sütü içmiş olacak." dedi.

Krizin başladığı ilk günden itibaren Katar yönetiminin bu meseleyi kısa sürede çözeceğine inandığını söyleyen Avad, Türkiye'nin Katar'a destek açıklaması yapması ve gıda ürünleri göndermesi hakkında da, "Ülkeler arasında olması gereken gerçek ilişki bu. Umarım Arap ülkeleri de benzer ilişkileri geliştirir." diye konuştu.

TÜRKİYE GİBİ ATLATACAĞIZ

Katar halkı, Suudi Arabistan önderliğinde sekiz ülkenin boykotu hakkında “Müslüman ülkeler, Ramazan’da böyle yapmamalıydı. Kızgınız ve Türkiye’nin 15 Temmuz’u atlattığı gibi biz de bunu atlatacağız” diyor

Suudi Arabistan'ın başını çektiği bazı Arap devletlerinin başlattığı siyasi ve ekonomik kuşatmayı haksız bulan Katar halkı, dünyanın en büyük gaz rezervlerinden birine sahip ülkelerinin bu sorunu kolay atlatacağını düşünüyor. Anadolu Ajansı'nın yaptığı röportajlarda restoran işletmecisi Avad el Halid "Suudi Arabistan ve BAE'nin başka bir Arap ve Müslüman ülke olan Katar'a yiyecek girişini kesmeleri bizi çok üzdü ve kızdırdı. Müslüman bir ülke, özellikle de Ramazan ayında böyle yapmaz. Geri adım atmazlarsa Katar'ın alternatifleri var. Türkiye, İran, Rusya ve birçok başka ülkeyle ilişkileri güçlü. Katar yoluna devam edecektir" dedi. Ceyle el Tamimi ise Türkiye'nin Katar'a destek vermesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek "Ne olursa olsun ülkemizi ve Emir'i destekleyeceğiz. Geçen yaz Türkiye'de darbe yapmak istediler. Erdoğan'ı indirmek istediler. Çok üzücüydü. Elhamdülillah her şey normale döndü. İnşallah burada da aynısı olacak" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    lütfen kaliteden zerre taviz vermeden ürünlerinizi gönderin şu bir gerçek oradaki her marka tüm Türkiye ye yi temsil ediyor hayırlı ramazanlar
    Cevapla
  • Oyanur 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah müslüman diye geçinen mübarek ramazanda bu eylemi gerçekleştiren yahudi usaklarinin planlarını başlarına cevirsin.
    Cevapla
  • Vedat 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye herzaman büyüklüğünden geri durmamiş ve durmayacaktir.
    Cevapla
  • erzincan24 6 yıl önce Şikayet Et
    sudiler müslüman mı? ya onlar ne anlar ramazan dan. Kendi halkı açlıktan kırılıyor. onların tuvalettleri bile altın. peygamber (S.A.V.) efendimiz böyle mi öğretti.
    Cevapla
  • garib 6 yıl önce Şikayet Et
    Duymayan duysun, görmeyen görsün OSMANLI burada. Kavuklu, kaftanlı padişah arayan, at üstünde kılıç kalkanlı er arayan uyusun. Osmanlı özde ve sözde İslamidir, Muhammedidir. ELHAMDÜLİLLAH.
    Cevapla