Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 23 Mayıs Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak
GİRİŞ 18.05.2024 11:29 GÜNCELLEME 18.05.2024 15:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 23 Mayıs Perşembe günü toplanacak.

Aynı gün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu.

POLİTİKA FAİZİNİN SABİT BIRAKILMASI BEKLENİYOR

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak hesaplandı. Yıl sonuna ilişkin beklentilerini paylaşan ekonomistlerden 2'si yıl sonunda politika faizinin yüzde 50, 1'i yüzde 47,5, 5'i yüzde 45 ve 2'si yüzde 40 olacağını öngördü.

PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre ise cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 38,18'den yüzde 37,11'e düştü.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • avcı 2 ay önce Şikayet Et
    Ülkemde faiz YÜZDE 50 ama ben faize karşıyım dün de karşıydım şimdi de karşıyım gelecekte de karşı olacağım...
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Ben de altın varaklı taht gibi makam odalarına karşıyım israftır diye düşünüyorum ama çok ciddiye almıyorlar muhtemelen seni de ciddiye almazlar.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Faiz parası olanın parasını çoğaltırken paraya ihtiyacı olanı makas gibi kesiyor
    Cevapla
  • festakim 2 ay önce Şikayet Et
    Böyle devam başka türlü açgözlü insanların tüketimi yavaşlamaz
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Faizlerin inmesi lazım. Zengin parasıyla para kaldırırken, fakir kredi kartı faizlerinin altında kaldı. Yüzde 50 faiz bazılarına yetmemiş daha. Lobi daha da algı oluşturuyor.
    Cevapla