Apple CEO'su Cook'tan ABD hükümetine vergi önerisi

Apple CEO'su Tim Cook, ABD'li şirketlerin yurtdışında elde ettikleri kazançlardan alınacak vergilerin ülkenin altyapı yatırımları için harcanması gerektiğini söyledi.

Apple CEO'su Cook'tan ABD hükümetine vergi önerisi
Apple CEO'su Cook'tan ABD hükümetine vergi önerisi
GİRİŞ 08.06.2017 06:09 GÜNCELLEME 08.06.2017 08:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cook, Bloomberg televizyon kanalına verdiği mülakatta, ABD Başkanı  Donald Trump hükümetinin ABD'li şirketlerin yurtdışında elde ettikleri kazançları  vergilendirme teklifi hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Yurtdışında gelir elde eden Amerikalı şirketlerden vergi alınması  konusunun netlik kazanması gerektiğini vurgulayan Cook, hükümetin, söz konusu  şirketlerin gelirlerini ABD'ye geri getirmesini istemesi yerine, bu firmaların  ödemesi gereken vergi oranlarını veya sürelerini açıklaması gerektiğini belirtti.

Cook, ayrıca, yurtdışında gelir elde eden bütün Amerikalı şirketlerden  vergi alınmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğini ifade ederek, bu  vergilerin ABD'de istihdam yaratacak altyapı harcamaları için kullanılması  gerektiğinin altını çizdi.

Trump, seçim kampanyası sırasında ve görevine başladıktan sonra  yurtdışında üretim yapan ve gelir elde eden ABD'li firmaların üretimlerini ve  kazançlarını ülkeye geri getirme çağrısında bulunmuştu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de 26 Nisan'da yaptığı konuşmada,  Trump hükümetinin yeni vergi reformu yasasının hayata geçmesi durumunda Amerikalı  şirketlere yurt dışında tuttukları yatırımları sadece bir kez vergi ödeyerek  ülkeye geri getirmeleri imkanı tanınacağını söylemişti.

Mnuchin, söz konusu vergi oranının henüz netleşmediğini belirterek,  "Trilyonlarca doları geri getirecek çok rekabetçi bir oran olacağını  söyleyebilirim." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • oodin 6 yıl önce Şikayet Et
    gardaşlarımıza sahip çıkmak boynumuz borcu.abd nin kopeği olan ülkelere seni yedirmeyiz
    Cevapla
  • serkan 6 yıl önce Şikayet Et
    bak, online uygulama marketi şeylerin kökü burada olduğu satan kişi amerika'ya vergi veriyor, çıt yok, normal. kendini vatansever zanneden bazı fındık kafalı hükümet düşmanları ne diyor? türkiye'ye vereceğime bunlara veririm, türkiye kuruş vergi almıyor kazançtan, ama tüm avrupa ve amerikanlar alıyor. bu zihinsizler daha da ileriye gidip trafik cezası falan yediklerinde ise kendini kaybediyor. Allah içimizdeki bu hainlere akıl fikir versin, almıyorlarsa O da inşallah akıllarını alsın, korkaklar güruhunun.
    Cevapla