Esnafın borcu siliniyor

Hükümet, esnaf için yeni düzenleme hazırlığında. 12 ay ve üstü borçlar silinecek, hizmetler dondurulacak.

Esnafın borcu siliniyor
Esnafın borcu siliniyor
GİRİŞ 29.05.2017 08:40 GÜNCELLEME 29.05.2017 08:41
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Esnafın rahatlatılması, borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için düğmeye basıldı. 1-2 aya kadar Meclis'e gönderilmesi planlanan düzenleme ile prim borcu olan Bağ-Kur'lular sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

Talep halinde 12 ay ve daha fazla prim borcu olanların borçları silinip, hizmetleri dondurulacak. Bu kişiler prime ihtiyaç duyarlarsa istedikleri zaman dondurulan hizmetlerini cari asgari ücretin yüzde 32'si üzerinden prim ödeyerek canlandırabilecek.

Takvim'in haberine göre, gelir vergisinden muaf olanlar ve basit usulde vergi mükellefi olanlar ile tarım sigortalıların sağlık ve emeklilik primlerini ayrı ayrı ödemelerine imkan tanınacak. 2015'te çıkartılan torba kanun ile de 12 ay ve daha fazla Bağ-Kur prim borcu olanlara dondurma imkanı getirilmişti.

Bu kişilerin borçları silinmiş ve bu dönemlere ilişkin hizmetleri dondurulmuştu. Yine 2015'te yapılan düzenleme ile 60 günden fazla prim borcu olan esnaf ve yakınlarına sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı getirilmişti. Bu imkan, Aralık 2016 tarihine kadar devam etmişti.

YORUMLAR 17
  • sedat 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdi gelirim borcumu ödemiyor vergi rekabet bitirdi
    Cevapla
  • sihmus kilinc 6 yıl önce Şikayet Et
    iki taksidini var yapilandirma olmassa bittim
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Borcuna sadık olanlar her defasında zararlı çıkıyor. Bu yanlış uygulama belki çok zor durumda olanlar olabilir. Aynı uygulama Üniversite mezunlarının kredi borcuna da uygulanmalı bir sürü insan haksız yere devletten karşılıksız burs alıyor. Öğrencilerin de kredi borcu silinsin.
    Cevapla
  • YNSTY 6 yıl önce Şikayet Et
    Niçin 12 ay ve üstü? Benim 10 aylık Bağkur borcum var ve hiç bir işime yaramadı ve yaramayacakta. Niçin ödemek zorundayım. Bağkurlu olduğu süre içinde SGK'yı kullananlardan prim tahsil etsinler. Ancak benim gibi olanlardan zorla almasınlar.
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Üç tane çocuğum Yüksek Okul bitirdi.Bir tanesinin Kredi ve Yurtlar Kurumundan almış olduğu öğrenim harcı ile öğrenim kredisi toplamı ödenecek gibi değil. 21.000 TL. Bu çocuklar içinde bir kolaylık sağlansa çok iyi olur.Neticede bu çocukların çoğu işsiz. Geliri yok. Ana-babaya yük.Ana baba da emekliyse vay başımıza gelenlere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle