Bakan Zeybekçi: Ramazan'da enflasyon olur

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonun arz eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Bakan Zeybekçi: Ramazan'da enflasyon olur
Bakan Zeybekçi: Ramazan'da enflasyon olur
GİRİŞ 19.05.2017 09:09 GÜNCELLEME 19.05.2017 09:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Zeybekci, “Enflasyonun nedeni arzın yetersizliğidir. ‘Ramazan geliyor yine talep yükselecek, onun için fiyatlar artacak.’ Böyle bir şey yok. Bizim hedefimiz,  Ramazan geldiğinde arzı da artıracak yöntemleri bulmak” diye konuştu.

Komite toplanıyor

Kurdaki artışın da enlasyonun bir diğer nedeni olduğunu ifade eden Zeybekci, şunları söyledi: “Ne oldu da kur bir anda 3.64 oldu. Tamamen spekülatif. Ancak genel olarak kurda geldiğimiz nokta olumlu bir noktadır. 3.50 seviyeleri. Kurla ilgili bizim hedefimiz tahmin edilebilir ve öngörülebilir bir seviyedir. Kurda aşağı ve yukarı doğru oynaklık kimseyi mutlu etmez.”

Öte yandan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hafta başında toplanarak çift haneye çıkan enflasyondaki yükselişte önemli payı olan gıda fiyatlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalara Cumartesi günü tekrar toplanacak Gıda Komitesi’nde son şeklinin verileceğini söyledi. TV’de konuşan Tüfenkci, şunları söyledi: “Gıda komitesinde ithalata yönelik ürün bazlı düzenlemeler, ekmek fiyatlarında, soğuk taşımada neler yapabiliriz çalıştık, komiteyi cumartesi günü tekrar toplayarak son kararları vereceğiz. Enflasyonu artıracak piyasa oynaklığına asla müsaade etmeyeceğiz, çift haneli enflasyonu yıl sonu itibarıyla tek haneye çekeceğiz.” 

YORUMLAR 3
  • demir ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Düyada gıda fiyatları düşüyor bizde yükseliyor tek sebep Tüccar larımızdaki vijdan eksikliğidir çifcinin elinden çıkar çıkmaz üç misli fiyat artışı oluyor nasıl bir vijdan bu
    Cevapla
  • selimoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    1.Vijdan değil vicdan. 2.Bugün arz eksiği varsa sorun, köyden kente göçle beraber tarımla uğraşan nüfusun azalmasından kaynaklıdır.Herkes şehre göç ederse meyve-sebzeyi,tahılı,bakliyatı kim üretecek? Avrupa bunu makineleşen endüstriyel tarımla halletti,az nüfusla bol üretim yapabildi.Bizdeyse arazi şartları buna onlar kadar müsaade etmiyor.Bizim yapmamız gereken en acilinden köye dönüşü teşviktir.Bu da şehirdeki imkanların aynının(yol,su,elektrik,internet,doğalgaz,sosyal imkanlar,okul...) köylere de ulaştırılmasıyla mümkün olacaktır.
    Cevapla
  • eyt magduru 6 yıl önce Şikayet Et
    hukumet mudahele etmez seyrederse on misline de cikar .
    Cevapla