Türkiye ve Rusya'nın restleşmesinin maliyeti

Rusya'nın Türk domatesine uyguladığı yasağı kaldırmamasına karşılık Türkiye’nin de Rusya’dan tahıl alımını frenlemesinin her iki ülkeye toplamda 1 milyar dolara mal olacak

Türkiye ve Rusya'nın restleşmesinin maliyeti
Türkiye ve Rusya'nın restleşmesinin maliyeti
GİRİŞ 25.03.2017 07:28 GÜNCELLEME 25.03.2017 07:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin attığı karşı adımın maliyetini hesaplayan Rus ekonomi gazetesi Kommersant, “Türkiye tahıl pazarının kapanması bize 500 milyon dolarlık fatura çıkartacak” haberi ile duyurdu.

Türk domatesi ve salatalığa uygulanan yasağın faturası da yaklaşık 500 milyon dolar olarak hesaplanıyor. Böylece iki ülke arasında yaşanan restleşmenin faturası toplamda 1 milyar doları buluyor. 

Sektörden birçok uzmanın görüşüne yer verilen haberde, “Tahıl piyasasında sezon sonu olarak bilinen önümüzdeki haziran ayına kadar Türkiye’ye 1 milyon ton buğday, 400-700 bin ton mısır, 100-200 bin ton ay çiçek küspesi ve 250-350 bin ton ay çiçek yağı satabilirdik. Bu dört tahıl ürününden elde edilebilecek gelir toplandığında ortaya yaklaşık 500 milyon dolar fatura çıkıyor” tespitine yer verdi. Rusya’nın uçak krizi hemen sonrasında 2016 yılı Ocak ayında uygulamaya başladığı ve günümüzde bir türlü kaldırmaya yanaşmadığı Türk domatesi ve salatalığa uyguladığı yasağın faturası da yaklaşık 500 milyon dolar olduğu belirtildi.

YORUMLAR 6
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu musluman ulkeler ve türk ulkeler dururken bize ne rusyadan abdden ama mecburuz.boyle gelmis bu zamana kadar.ne sozlesmeler imzalanmis.en basta da lozan.
    Cevapla
  • Ozgur ata 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'dan sonra simdi de ab ulkeleriyle bir bir papaz oluyoruz, yarin oburgun onlarin yaptirimlariyla ugrasacagiz. Mikrofon basinda ayar vermekle olacak is degil bunlar. Daha akilci politikalar uretmeliyiz. Sonucta fatura vatandasa cikiyor.
    Cevapla
  • Saim çakır 7 yıl önce Şikayet Et
    İşte doların gücü al dolarla sat dolarla dünyanı iki yakası bir araya gelmez bu dolar olduğu sürece
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar dan aldığımız ürünlerin hepsi bizde yetişiyor ama sorun domates salatalık orda yetisiyormu
    Cevapla
  • iskeçeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ekmek israfının önüne geçmeli bu acil önlemler içine alınmalı, örneğin esmer un ile yapılacak ekmek iki üç gün yenebiliyor hemde sağlık açısından faydalı,fırınlar halka köpük ekmek üretmekten vazgeçmeli,yazıktır koca bir servet çöpe gidiyor,ekmekte böyle israf yok başka bir ülkede.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle