2017 ikinci KOSGEB 50 bin TL faizsiz başvuruları ne zaman?

Binlerce esnaf ve girişimci 2017 yılında 2. KOSGEB 50 bin TL faizsiz başvuruları olacak mı sorusunun yanıtını arıyor. Piyasaların hareketlenmesi ve genç girişimcilerin piyasaya açılmasını destekleye proje ile ilgili tüm detaylar

2017 ikinci KOSGEB 50 bin TL faizsiz başvuruları ne zaman?
2017 ikinci KOSGEB 50 bin TL faizsiz başvuruları ne zaman?
GİRİŞ 28.02.2017 09:24 GÜNCELLEME 28.02.2017 09:24

50 bin TL faizsiz KOSGEB kredi sonuçlarının açıklanmasının ardından ikinci KOSGEB başvuruları büyük merak konusu oldu. Peki 2017 yılında başka 50 bin TL faizsiz kredi başvuruları olacak mı? Binlerce esnaf ve girişimci KOSGEB yeni başvuruların tarihini merak ediyor. 

2017 YILI İKİNCİ KOSGEB KREDİ BAŞVURULARI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmamasına karşın yeni iş kurmayı hayal eden genç girişimcilere esnaflara verilen 50 bin TL faizsiz KOSGEB kredi başvurularının 2017 yılı içinde tekrar yapılması planlanıyor. Fakat henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yeni KOSGEB başvuru tarihlerini yayınlaması halinde haberimizden öğrenebilirsiniz

KOSGEB'TEN KİMLER YARARLANDI?

Kredinin kefaletiyle ilgili de KOBİ’lere destek vereceklerini kaydeden Özlü, "Bankalarla yapacağımız protokole Kredi Garanti Fonu AŞ ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği de taraf olacak. Protokol yapılan bankalar, teminat ve kefalet konusunda daha olumlu değerlendirme yapacaklar. Bir önceki programa başvuran ama destekten yararlanamayan yaklaşık 230 bin KOBİ’mizden gerekli şartları taşıyanlar bu destekten faydalanabilecek. Altını çizerek ifade ediyorum bu KOBİ’lerimizin tekrar başvuru yapmalarına gerek yok. Onların önceki başvuruları geçerli sayılacak. Ayrıca daha önce başvuru yapamayan özellikle mikro işletmelerimizin yeni başvuru yapmalarına da imkan sağlayacağız Başvuru yapan tüm işletmeler güvenlik soruşturmasından geçirilecek. Güvenlik soruşturmasında sorun çıkmayanları, çalışan sayısı ve Net Satış Hasılatı daha az olandan başlayarak sıralayacağız. Mikro işletmeler, yani yıllık net satış hasılatı 1 milyon liranın altında olan ve 10 kişiden az çalışan sayısı olan işletmeler destekten öncelikli olarak yararlanacaklar." demişti. 

12 AY BOYUNCA GERİ ÖDEMESİ OLMAYACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 50 bin lira üst limitli bu kredinin faizsiz, ayrıca kredinin geri ödeme koşullarını da cazip tutarak ilk 12 ay ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde ödenebilecek toplam 36 ay vadeli bir kredi olacağını bildirmişti. Özlü, "İlk bir yılı ödemesiz, 36 ay vadeli ve sıfır faizli kredi KOBİ’lerimize verilecek. İnanın, bu devirde en yakın akrabalarınızdan ve dostlarınızdan bile bu şartlarda borç alamazsınız" ifadelerini kullanmıştı.