Bakandan 'emeklilikte yaşa takılanlar' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt verdi.

Bakandan 'emeklilikte yaşa takılanlar' açıklaması
Bakandan 'emeklilikte yaşa takılanlar' açıklaması
GİRİŞ 23.02.2017 09:09 GÜNCELLEME 23.02.2017 09:15
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz, bunun dışında düzenleme yapamayacağımızı ifade ediyoruz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sorularını cevapladı. Müezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, "Özellikle bizdeki emeklilik yaşı şu an itibarıyla ortalama 52. OECD ülkelerinin ortalama emeklilik yaşı ise 72. Yaptığımız düzenlemeyle bunu 2036'ya kadar erkeklerde 60 yaşına, kadınlarda da 58 yaşına dönüştürecek bir yolculuk yapılıyor" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Dolayısıyla, emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sabırla o yaşını tamamlamalarını öneriyoruz ve bunun dışında bir düzenleme yapamayacağımızı ifade ediyoruz. Ama emeklilikle ilgili çalışma gününü doldurup da şu anda çalışmayanlar sosyal güvenlik kapsamı dışında kalıyorlar ve sağlık hizmeti alamıyorlar. Onlarla ilgili bu kanun tasarımızda, bu 53 liralık gelir testine tabi olmadan GSS primini ödeyerek onlar da bu ara dönemde sağlık hizmeti alabilecekler ama yaşlarını beklemekle ilgili şu anda bir düzenlememiz ve çalışmamız söz konusu değil."

YORUMLAR 30
  • Gezgin 7 yıl önce Şikayet Et
    2000 yılından sonra ssk girişi olan bir vekilide!" emeklilik yaşını bekletin o taktirde eyer 5 yıl sonra emekli yaparsanız hiç bir seçmen hakkını helal etmez neden !" Biz osdi ülkesinde yaşamıyoruz işimiz ağır bizim türkiyede 1999 dan önce işe başlama yaşı 13 dür şartlar zordu. Vücut direncini yitiriyor şimdiki gençlik 18 zi doldurmadan işe bile başlamayor biraz vijdanlı olun sayın bakanım biz size oy verdik bizi namartlere muhtaç ettimeyin
    Cevapla
  • M. O 7 yıl önce Şikayet Et
    Normal vatandaş mezarda ancak görür emekliliği millet vekilleri 2 yılda adalet bunun neresinde
    Cevapla
  • Eşitlik 7 yıl önce Şikayet Et
    Sigortadan önceki askerlik borçlanmasi yapiliyor ama kadinlar sigortadan önceki çocuklarini doğum borçlanmasi olarak saydiramiyo buna bi çöüm bulun lutfen
    Cevapla
  • ertan E.Y.T. 7 yıl önce Şikayet Et
    staj başlangıcını emeklilik sigorta başlangıcı olarak sayılmasını istiyoruz.avukatlarda var bu.haksızlık yapmayın.
    Cevapla
  • MURAT KOÇ 7 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ülkelerinde o şekilde olabilir. yaşam standartlarımız aynı mı peki hayır. beni özel sektörde 60 yaşına kadar kimse çalıştırmaz. çalışacak da gücüm kalmaz. türkiye şartlarında 60 yaşını bulan insan bastonla geziyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle