Başbakan Yıldırım'dan Merkez Bankası açıklaması

Başbakan Yıldırım Merkez Bankası'nın faiz artırımı konusu ile ilgili konuştu.

GİRİŞ 24.01.2017 14:02 GÜNCELLEME 25.01.2017 07:28
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin konuştu. Yıldırım, "Biz TCMB'nin işine karışmıyoruz, o da bizim işimize karışmasın" dedi.

Başbakan Yıldırım Bloomberg HT'ye yaptığı açıklamada, "Merkez Bankası işini yapıyor biz işimizi yapıyoruz. Merkez'in elindeki araçlar belli, eksiyi artıyı düşünür karar verir.Faizin yüksek olması iyi değil, yatırımcının iştahı kaçar" ifadesini kullandı

YORUMLAR 13
  • SORU 7 yıl önce Şikayet Et
    Kapitalist sisteme dahil olan ülkelerin Merkez Bankaları nereye ve kime bağlı?
    Cevapla
  • Bilgin 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim bildigim karsiliksiz para basilirsa o paranin degeri duser. Simdiii, merkez bankasinin sahipleri kimse bu isi onlar yapiyor ve para larini oyle katliyorlar,parayi basip dolar aliyor,bu yuzden tl deger kaybediyor. Iyi kazanmalarina karsi degiliz lakin bizim varlik degerlerimizi dusurmeden. Bu da ancak merkez bankasini ozellestirip yeni milli devlet bankasi kurulsun,parayi da o bassin.
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Varlıklarimizin guvencesini devlet ve hukumetimizden istiyoruz. Bunun icin milli devlet bankamizi kursun,parayi da bu banka bassin.merkez bankasi ozellestirilsin. Tabi dedikleri gibi ozgur ve bagimsiz bir ulke isek.
    Cevapla
  • aksaraylı 7 yıl önce Şikayet Et
    biran önce önce şu ekonomiye el atılmassa küçük esnaf baharı göremeyecek
    Cevapla
  • Selami Ucar 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman Güney Kore gibi şirketlerimiz olur. O zaman faiz de düşer dolar da. Güney kore ile Türkiye' nin ürettiği üretim tonajı aynı. Fakat onlar ürettilerini 600milyar dolara satıyor, biz de 155milyar dolara satıyoruz. Fasonculukla bu kadar oluyor. Markalaşarak katma değeri yüksek ürünler üretmemiz şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle