Işık: Yüzde 100 ihracat kısıtlamalarını kaldırdık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Makineli tabancalar, tüfekler, yivli setli av tüfekleri gibi hafif silahların üretiminde uygulanan yüzde 100 ihracat kısıtını kaldırdık" dedi.

GİRİŞ 18.01.2017 14:55 GÜNCELLEME 18.01.2017 23:57
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yaptığı açıklamada, sanayide yaşadıkları en büyük  atılımların başında da savunma sanayi geldiğini bildirdi. 

YÜZDE 60'DAN FAZLASI YERLİ

Savunma sanayi ürünlerinin yüksek teknolojili ve katma değeri yüksek ürünler olduğunu vurgulayan Işık, "Özellikle savunma sanayimizin geldiği seviye, Türkiye'deki zihniyet devrimini açıkça ortaya koymaktadır. 2002'de yüzde 80 oranında dışa bağımlı bir savunma sanayimiz varken bugün savunma ihtiyacımızın yüzde 60'ından fazlasını yerli üretimle karşılıyoruz. Savunma sanayinin lokomotif  sektör olarak gelişmesini sürdürmesi, ülke ekonomisine katkı, yurt dışı  pazarlarda tanınma ve beraberinde ihracatın yükselmesini sağlamaktadır"  ifadesini kullandı.

Işık, devlet kurumlarının savunma sanayisini desteklenmesi gerektiğine inandıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Bu desteğin sağlanması, gerek maddi olanakların artırılması gerekse  bürokratik ve hukuki düzenlemelerin değişen durumlara göre yeniden düzenlenmesi şeklinde olmaktadır. Silah ve mühimmat MKEK tarafından üretilmekle birlikte üretim altyapısı olan yurt içi firmalara mevzuat kapsamında özellikle hafif silah ve mühimmata yönelik kısıtlamalar (Yalnızca ihracat yapabilme, sadece yurt dışına  açık ihalelere girebilme) ile üretim izni verilmektedir. Silah ve mühimmata yönelik yurt içi firmaların, üretim kabiliyetlerinin artması, maliyet etkin  üretim yapabilmesi, yurt içi ihalelere girebilme talepleri dikkate alınarak  kısıtlamalara yönelik tekrar bir değerlendirilme yaptık. Bu kapsamda yapılan  çalışma neticesinde, söz konusu ürünlere yönelik, kısıtlamaların güvenlik zafiyeti oluşturmayacak şekilde kaldırılmasını, yurt içine sunumunu (İhalelere girebilme, diğer satışların tabanca satışlarında olduğu gibi MKEK aracılığıyla yapılmasını) içeren düzenlemeler yaptık.

KISITLAMA KALDIRILDI

"Makineli tabancalar, tüfekler, yivli setli av tüfekleri gibi hafif silahların üretiminde uygulanan yüzde 100 ihracat kısıtını kaldırdık. Yine benzer şekilde tabanca, makineli tabanca ve tüfek fişekleri ile gaz, ses ve ışık  fişeklerine yönelik uygulanan yüzde 100 ihracat kısıtı da kaldırıldı" diyen Bakan Işık, ayrıca, savunma sanayi firmalarının, Milli Savunma  Bakanlığı tarafından takip, koordine ve tamamlanması gereken iş ve işlemlerine  yönelik ilgili mevzuatta, etkinliği ve verimliliği artırıcı düzenlemelerin hayata  geçirilmesi çalışmalarının da sürdürülmekte olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 34
  • aaa 7 yıl önce Şikayet Et
    şimdiyekadar yerli araba yapmaları gerekirdi çok gecikti
    Cevapla
  • Anka ?? 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan Anka ne oldu Anka?
    Cevapla
  • alican 7 yıl önce Şikayet Et
    balıkesirde yavaşçalar diye bir fişek fabrikası var 15 temmuzdan sonra buraya kayyum atandı acaba neden.son 3-4 yıldır polisin fişeğini bunlar veriyordu polis yakınlarınız varsa bu fişekleri şarjörlerine taka biliyorlarmı acaba.mke mi özelmi iyi sorun tanıdıklarınıza .
    Cevapla
  • kenan onur 7 yıl önce Şikayet Et
    FÜZE SİSTEMİ ordumuzda eksiklik. UÇAKtan daha etkili bir silah bugüne kadar bu GÖZARDI edilmiş
    Cevapla
  • gumushaneli29 7 yıl önce Şikayet Et
    Gumushanenin gururu Fikri Isik
    Cevapla
  • Yüzdeelli 7 yıl önce Şikayet Et
    Gururlanacak bir işini göremedik henüz.Bilim Sanayi bakanıyken önceki bakanlardan bir farkı yoktu. Dişe dokunur bir iş yapmadı.Meselâ bir sağlık bakanı Recep Akdağ gibi olamadı.Bakanlığındaki FETÖcüleri temizlese o bile yeterdi; ama onu da yapamadı.Şimdi Milli Savunma bakanı oldu, değişen ise sadece bakanlık koltuğu.Gururlanacak bir işini görsek de milletçe gururlansak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle