Merkez Bankası'ndan bir hamle daha!

Merkez Bankası, bugün miktar yöntemiyle 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadı. Merkez Bankası, 12 ve 13 Ocak`ta da repo ihalesi açmamıştı.

Merkez Bankası'ndan bir hamle daha!
Merkez Bankası'ndan bir hamle daha!
GİRİŞ 16.01.2017 10:22 GÜNCELLEME 16.01.2017 10:29
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cuma günü akşam saatlerinde 3.7650 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah güne TSİ 09.03'te 3.7636/3.7665 seviyesinden başladı. Aynı saatte sepet bazında TL 3.8780/3.8841, euro/TL 3.9948/4.0018 seviyesindeydi.

Bankacılar, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün de haftalık repo ihalesi ile fonlama yapıp yapmayacağının piyasada en önemli belirleyici olacağını belirtiyordu.

12 ve 13 Ocak'ta da repo ihalesi açmayan TCMB, bugün de miktar yöntemiyle 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadı.

Merkez Bankası, TCMB TL'deki değer kayıplarının ardından Salı günü yabancı para cinsi zorunlu karşılık oranlarında indirime giderken, bankalararası para piyasasında bankaların borç alabilme limitlerini 22 milyar TL'ye düşürmüştü.

Cuma günü ise bu tutar 11 milyar TL'ye çekilirken, TCMB gerekli görülen günlerde Borsa İstanbul bünyesindeki repo pazarlarında TCMB tarafından yapılan fonlama tutarının sınırlandırılabileceğini açıklamıştı.

MERKEZ'İN HAMLESİ DOLARI DÜŞÜRÜD

Merkez Bankası bugün de repo ihalesi açmadı. Güne 3.76 seviyesinden başlayan dolar/TL, 3.75 seviyesinin altına geriledi.

 

YORUMLAR 18
  • yallah 7 yıl önce Şikayet Et
    Döviz asla durn maz ülkeye dışardan gelen sıcak para bitti. Biz de zaten üretmiyoruz. Faiz artsa bile sonuç yine aynı olacak. Ülkemizde maalesef üretime dönük yatırım olmadı.
    Cevapla
  • Acizane 7 yıl önce Şikayet Et
    Hukumet, kulliye, mb herkes isi gucu birakmis dolar da dolar.. Kardesim sizin bu panik toplantilariniz yangina benzinle gitmek gibi.. Ticaretin yuzde 60 kusuru avrupa ile bizde dogru durust uretim yok,herkes koseyi donme pesinde sonra da doviz manupilasyon ediliyor diye sikayet et. Bak biz euro yu dolari manipule edebiliyor muyuz?? Hadi toplandin palyatif olarak biraz dusurdun diyelim yarin yine oynarlar cunku bu bizim yumusak karnimiz. Tek caremiz var, biraz kavga dilinden uzak uzlasmaci bir tavir alalim bu arada bir uretim harmlesi baslatilsin. Ama beton yiginlari degil, sanayi ve inovasyon. Sabirla arkasi gelir. Yoksa havanda su doveriz
    Cevapla
  • AbdulBaki 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ihale iptali karşı tarafı zarar ettirecek kadar uzun sürerse işe yarar. Yoksa yaptığı yanına kar kalacak.
    Cevapla
  • sefkat 7 yıl önce Şikayet Et
    Zaten çok yüksek olan faizi artırısan yatırım durur, ekonomi çöker, Avrupa'da faizler yüzde 1 bile değil. Dolar kuruyla oynayanlar Türkiye’yi faiz artırmaya zorluyorlar. Sonuçta paralarını faize yatırıp yatarak ceplerini dolduracaklar eskiden olduğu gibi, ülkenin gelişip ilerlemesi onların hiç de umurunda değil.
    Cevapla
  • TL kampanyası 7 yıl önce Şikayet Et
    TL kampanyasına neden tüm kurum ve kuruluşlar katılmıyor? Tüm şirketler, kulüpler kurumlar hepberaber katılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle