'Doların nereye düşeceğini konuşacağız'

Başkent Kulisi'nin bu haftaki konuğu Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu. Müezzinoğlu, mevcut döviz fiyatlarının 'şişirme' olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 04.12.2016 10:07 GÜNCELLEME 04.12.2016 12:04
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'ye ekonomik saldırı döneminin başladığını, dövizin bu sebeple birden yükseldiğini belirtti. Müezzinoğlu, bu 'döviz saldırısı'nın uzun süremeyeceğini de sözlerine ekledi.

Mehmet Acet'in sunduğu Kanal 7 ekranlarındaki Başkent Kulisi'nin bu haftaki konuğu Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu.

'SALDIRILAR 2013'TE BAŞLADI'

Müezzinoğlu, Türkiye'ye Gezi Parkı olaylarının başladığı Mayıs 2013'ten beri fiili bir saldırı olduğunu söyledi. 17 - 25 Aralık ve 15 Temmuz'un da bu saldırıların devamı niteliğinde olduğu ifade eden Müezzinoğlu, şimdi ise ekonomik yönden saldırıların başladığını belirtti.

Müezzinoğlu, ''Bütün dünya ülkelerinde dolara karşı değer kaybı oldu. Türkiye'nin bu anlamda ekonomik sıkıntıya girmesini 2013 Mayıs ayından beri görüyorum.'' dedi ve bu tür saldırıların 2023 hedeflerine yönelik olduğunu söyledi.

'DOLARIN NEREYE DÜŞECEĞİNİ KONUŞURUZ'

Acet, programda Bakan Müezzinoğlu'na dövizin nereye kadar çıkacağı sorusunu yöneltti. Müezzinoğlu ise dövizin birileri tarafından bilerek şişirildiğini ifade ederek şunları söyledi:

''Muhtemelen 1 ay sonra nerelere düşeceğini konuşuruz. Çünkü tekrar olması gereken reel zemine dönecektir. Belki birkaç operasyonla biraz daha zorlayabilirler, ama reel olmayan bir şey gitmez. Neticede olması gereken yatağına dönecektir.''

YORUMLAR 47
  • vitindiş 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu dış güçler her zaman var olacaktır. siz ne tedbir alıp uygulayabiliyorsunuz. onlara bakın.
    Cevapla
  • derya d 7 yıl önce Şikayet Et
    önce vekiller dolarlarını bozdursun :)
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim siyasetçilerimiz halkın yanında oruç açıyor namaz kılıyor. o zaman şunu sormak gerekir. bu siyasetçilerin hiç mi doalrları yok. alsınlar kameerları yanalrına bakın bankadan şu kadar doalrım vardı hepsini bozdurdum siz de bozdursumd esinelr de görelim.. ama tabi zor biraz...
    Cevapla
  • Turkiye ses ver 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerli uretim ve yerli mali tuketim artarsa ithalata ve dolara gerek kalmaz acilen yerli malı urunlerde kdv yuzde 1 e dusurulmelidir
    Cevapla
  • Yurttaş90 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence sabit kur olmalı 1 dolar 1 tl olmalı amerikada asgari maaşlar 2500 dolar tl olarak 9000 tl ediyor memlekette 10 kişinin maaşını bir kişi alıyor amerikada 1 adam burda 10 adam karşılıksız dolar basıyorlar Türkiye nin herşeyi var yeterki üretelim çalışalım
    Cevapla
  • deli 7 yıl önce Şikayet Et
    yok canım ne 2500 adamlar sigorta yok birsey yok 1500 dolara çalışıyor lar daha düsügü var ve kirala cok yüksek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle