Rusya'dan korkutan doğalgaz uyarısı

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, kış mevsiminde Ukrayna üzerinden Avrupa ve Türkiye'ye yapılan doğalgaz sevkiyatıyla ilgili risklerin bulunduğunu söyledi.

Rusya'dan korkutan doğalgaz uyarısı
Rusya'dan korkutan doğalgaz uyarısı
GİRİŞ 10.11.2016 18:56 GÜNCELLEME 10.11.2016 19:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya'nın başkenti Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Novak, Ukrayna üzerinden Avrupa ve Türkiye'ye iletilen doğalgazın sevkiyatında kış döneminde sıkıntılar olabileceğini belirtti.

"UKRAYNA YETERİNCE DOĞALGAZ DEPOLAYAMADI"

Ukrayna'nın kış öncesinde yeteri kadar doğalgaz depolayamadığını öne süren Aleksandr Novak, "Şu anda da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında devam ediyor. Bu nedenle iletilen gazla ilgili bazı riskler var." dedi.

Novak, bir süre önce yaptığı açıklamada da Ukrayna'nın kış döneminde doğalgaz sıkıntısı yaşamaması için depolarına 2 milyar metreküp doğalgaz ilave etmesi gerektiğini savunmuştu.

TÜRKİYE GAZIN YÜZDE 30'UNU UKRAYNA ÜZERİNDEN ALIYOR

Avrupa gaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 15'ini, Türkiye ise tükettiği gazın yaklaşık yüzde 30'unu Ukrayna üzerinden gelen boru hatlarıyla ithal ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • sessiz çığlık 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın zaten doğal gazı yeterli değil ki sevkiyat yapsın.Biz kendi yağımızla kavrulalım.Nükleer santralleri daha çok yapalım. yeraltı suları elektrik elde edildikten sonra ısıtmada kullananalım.Elektrik elde edildikten sonra boşa akan sıcak sularla şehirleri ısıtalım.Örneğin Aydın gibi
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    kömür yakmayı özledim
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yan çizebilir gibime geliyor mu ne bi diyor ucuzlatabiliriz bi diyor sıkıntı olabilir
    Cevapla
  • Aslan Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Belki de Trump'dan talimat gitmistir Rusyaya.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    mazeretini bildiriyor sorun olabilir diye asıl bizde güneş enerjisine en uyğun ülke olduğumuz halde özel şirketlere verildiğinden resmen engelleniyor lisanlı lisansız engellediler Türkiye şuan enerji sorununu bitirmiş olurdu asıl sorun bizde kimseye ihtiyacımız yokken muhtaç edilmek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle