ABD seçimleri Meksika ekonomisini sarstı

ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın kazanması Meksika Pesosu'na ağır darbe vurdu.

GİRİŞ 09.11.2016 09:15 GÜNCELLEME 09.11.2016 10:10
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD'de Başkanlık yarışında Donald Trump'un kazanması ile Meksika Pesosunda düşüş yüzde 13'e ulaştı.

Trump'un kazanması ile piyasalarda hareketlilik yükselirken, en sert tepkiyi Meksika Pesosu verdi. Dolar karşısında Meksika Pesosu yüzde 13 düşüşle 20,746 seviyesine kadar geriledi. Dolar/Peso şu sıralarda 20,637 seviyesinden işlem görüyor.

Trump'ın Meksika politikası

Clinton'ın rakibi Donald Trump, seçim kampanyasının önemli bir bölümünü Meksika karşıtlığı üzerine kurmuştu.

Donald Trump, seçim kampanyasında Meksika ile sınıra duvar örülmesi gerektiğini söylemişti. Trump, "Gerçek bir duvar öreceğiz. Eroin ve diğer uyuşturucuların New Hampshire'a gelmesini engelleyeceğiz" demişti.

YORUMLAR 16
  • ahmet ersan 7 yıl önce Şikayet Et
    allah amerikayı taş etsin.müslüman düşmanları.helak olursunuz inşaallah.yahudiler dahil azabın en büyüğüne çarptır yarab.
    Cevapla
  • hevalo 7 yıl önce Şikayet Et
    Tl sanki ayakta kaldı.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 7 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun gelişen ülkeler para biriminde değer kazanan tek Türk lirası oldu. Güçlü bir ekonomiye sahip olduğumuzu bir daha ispatladık. Dolar bugün itibari ile 3,20 seviyelerinde. Bakınız halka 4 TL olacak diye ortalığı ayağa kaldıranlar var ve bunlara rağmen dolar 4 TL olmadı.
    Cevapla
  • hakimbeyaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Ricardione ne demişti '' bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz '' demişti. 15 temmuzdan önce. bende şimdi rico ya hatırlatmak isterim. '' keser döner sap döner, gün gelir hesap döner''sayın rico kendinize dikkat edin. Dünya Amerikan imparatorluğunun çöküşünü izleyecek gibi duruyor. bu siteden trump kazanacak daha doğrusu kazandırtacaklar diye söyleye gelmiştik hep.yorumlarımızı kesmeden yayınladığınız için tşk.ederim.
    Cevapla
  • Sakura 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim TL çok etkileniyor her olaydan, buna bir çözüm bulunmalı, tüketimden üretime geçmediğimiz sürece bu böyle devam eder maalesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle