Bankalarda unutulan servet

Bankaların kiralık kasalarında unutulan ve fona devredilen varlıklar aradasın mücevherdan altına birçok değerli menkul bulunuyor.

Bankalarda unutulan servet
Bankalarda unutulan servet
GİRİŞ 15.10.2016 12:38 GÜNCELLEME 15.10.2016 13:24
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sayıştay Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na ilişkin 2015 yılı denetim raporunda, bankaların kiralık kasalarında unutulan ve fona devredilen varlıklar açıklandı.

Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre, TMSF'ye devredilen kıymet sayısı 174 bine ulaştı. 

TMSF, bu kıymetlerin değer tespitinin uzman kişilerce yapılması gerektiğini ve uzun zaman alan bu işlemlerin de o takvim yılını aştığını kaydetti. Mevzuata göre, bankalarda 10 yıllık zamanaşımına uğrayan her türlü varlık, yayımlanan ilana rağmen çekilmediği takdirde TMSF'ye gelir kaydediliyor.

İŞTE TMSF'NİN KASASINDAKİLER

Rapora göre, kasalarda unutulup fona devredilen varlıklar arasında altın, mücevher, senet, tahvil, kalem, para, çakmak, gümüş, pul ve hatıra paralar da yer aldı. 

2015 yıl sonu itibarıyla, fona bin 745 adet altın, 5 bin 715 mücevherat, bin 73 tasarruf bonosu, 507 gümüş, 39 pul, 327 saat, 39 çakmak, 44 kalem ve 532 hatıra parası devredildi. Fona devredilen varlıklar arasında, TL ve yabancı para, senetler, tahviller, bonolar da yer aldı. Böylece, fona devredilen toplam varlık adedi 174 bin 71 oldu.

YORUMLAR 11
  • Fırat Kalkanı 7 yıl önce Şikayet Et
    zaman aşımı yönünden 10 yıl çok az bir süre gibime geliyor? adam yurt dışında olur, hapiste olur, veya ölünceye kadar açılmamasını ister! yani....
    Cevapla
  • Ass 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahlakı değil varislerin hakkı
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    vah vah. bu teknolojiyle bu bilgisayar ağı nüfus sistemi ile bunların sahipleri öldülerse öksüz ve yetimleri bulunamadı demek. yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Halk 7 yıl önce Şikayet Et
    Mal sahibine verilmeli ya da varisine. Kimse kimsenin hakkina girmesin.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    şimdi sorum şu devletin veraset usulü alacağı olduğu zaman işine geldiği için alacağını tahsil etmesini biliyorda, veraset usulü borçu olduğu zaman niye böyle yapıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle