Ruslar dört gözle bekliyordu! Ve başladı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinden Rusya'ya şeftali ihracatı başladı.

Ruslar dört gözle bekliyordu! Ve başladı
Ruslar dört gözle bekliyordu! Ve başladı
GİRİŞ 22.08.2016 13:47 GÜNCELLEME 22.08.2016 13:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde üretilen ve 2 tanesi 1.5 kilo gelen şeftali yoğun ilgi görüyor. En çok talebin Rusya'dan geldiğini söyleyen Başkan Sami Yavaş, “Rusya şeftaliye hasret kalmıştı. 9 Ağustos Türkiye-Rusya görüşmelerinden sonra bu hasretlerini gidermek için ihracatımız başladı" diye konuştu.

Umurbey'de 25. Şeftali Festivali yapıldı. Türkiye'nin en önemli şeftali üretim merkezlerinden olan Umurbey'de düzenlenen festivalin üçüncü gününde 'en iyi şeftali' Yarışması da yapıldı.Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ın da katıldığı ödül töreninde büyüklük, tat, aroma, kalıntı gibi bir çok kriterden geçirilen şeftalilerden ilk üçe girenlere ödülleri verildi.

Vali Hamza Erkal, 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomiyi sarsamadığını söyleyerek, “15 Temmuz'da darbe girişimi oluyor, pazartesi günü borsa açılıyor; borsada hiçbir sarsılma yok. Bu ne demek? Vurulan bütün prangaları bu millet söküp atar, yoluna devam eder demek. Biz üzerimize düşeni yapacağız, bulunduğumuz yerlerde hizmetimi yürüteceğiz" dedi.

İKİ TANESİ 1.5 KİLO GELİYOR

Bu sene festivalin 25. kez yapıldığını söyleyen Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, “Şeftalimiz bu sene yurt içine ve yurt dışına satıldı. Yurt dışına satışlarımız arttı. Türkiye'nin en iyi ikinci şeftali üretim yeri olan Umurbey, en iyi şeftali nektarının üretildiği yer haline geldi. Halkımızın gelir kaynağının yüzde 90'ı şeftaliden. Bu sene erken olgunlaştığı için bittiği zamana denk geldi.

Bu sene yine tane şeftali ortalaması 719 gramla yarışma sonlandırıldı. İki tanesi 1,5 kilo geliyor şeftalinin. Rusya'ya ihracat başladı. Aynı zamanda yurt dışında Almanya, İngiltere ve Fransa'ya da ihracat yapıldığını duyuyoruz. Özellikle yurt içindeki büyük market zincirlerinin Umurbey'e gelerek buradan alım yaptığını gördük. Umurbey şeftalisi bir marka, Çanakkale'de parlayan bir yıldız" dedi.

En çok talebin Rusya'dan geldiğini söyleyen Başkan Sami Yavaş, “Rusya şeftaliye hasret kalmıştı. 9 Ağustos Türkiye-Rusya görüşmelerinden sonra bu hasretlerini gidermek için ihracatımız başladı" diye konuştu.

Öte yandan Umurbey'de bulunan soğuk hava deposundan nakliyeler sürüyor. Depoya yanaşan kamyon ve tırlar, kasalarla yüklenen şeftalileri iç ve dış pazara dağıtılmak üzere taşıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    iç piyasada biz kötülerini yiyoruz. eeee neymiş ihracat. 25 kuruşa çiftçiden alıp çiftçiyi mahveden bir sistem. ama kimsenin umurunda değil.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ya rabbi sen yardımcımız ol ve şu kafirlerden medet ummaktan bizi kurtar...
    Cevapla
  • Adil 7 yıl önce Şikayet Et
    Unutmayin ruslar ve esad simdide pyd yi vuruyor ve cok fena vuruyor. .Unutmayin esad pyd icin PKK nin silahli kolu dedi. .Ve abd kudurdu.
    Cevapla
  • nur 7 yıl önce Şikayet Et
    napalım aşağılık katilleri sevelim mi? allah akıl versin
    Cevapla
  • Şeref53 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok merak ediyorum gecen hafta market te domatesin kilosu 5.99 tl idi.simdi ne olacak 10 tl mi
    Cevapla
  • barış 7 yıl önce Şikayet Et
    ankarada pazarda iyisi 1 tl
    Cevapla
  • abdullah ünal 7 yıl önce Şikayet Et
    ben bu hafta pazardan 2 tl ye aldım sen marketını degis istersen
    Cevapla
  • osmanlı61 7 yıl önce Şikayet Et
    müslümanları vuran rus ordusunu şeftalimizle besliyoruz domatesi patatesi dökerim satmam yakarım vermem diyen esnafımıza sesleniyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle