Devletten 15 milyon kişiye yardım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre 1 milyon 93 bin aile düzenli yardım alıyor.

Devletten 15 milyon kişiye yardım
Devletten 15 milyon kişiye yardım
GİRİŞ 18.04.2016 03:55 GÜNCELLEME 18.04.2016 03:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bu da yaklaşık 15 milyon kişiye yardım edildiği anlamına geliyor

2015’te devlet tarafından 3 milyon 18 bin aileye düzenli veya geçici yardımlar yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre bunların 1 milyon 93 bini düzenli yardım alıyor. Bu da yaklaşık 15 milyon kişiye yardımlarla ulaşıldığı anlamına geliyor. 2015’te sosyal yardım ve destekler içerisinde en büyük kalemlerden birini 508 bin kişiye verilen 4.3 milyar liralık evde bakım yardımı oluşturdu. Devletin üstlendiği 6.4 milyar liralık Genel Sağlık Sigortası primleri de dikkate alındığında 2015’teki toplam destek 25 milyar liraya ulaştı. Yardım yapılan kişi sayısının tespitinde GSS primi ödemeyenlerin aynı zamanda diğer yardımları da aldığını, dolayısıyla aynı ailelelerin birden fazla destek aldığını dikkate almak gerekiyor. Sosyal yardımlar temel ihtiyacını karşılayamadığı için yaşamını sürdürmekte zorlanan kişi ve ailelere karşılıksız sağlanan ayni ve nakdi destekleri kapsıyor. 

YORUMLAR 4
  • malatyali 8 yıl önce Şikayet Et
    onunegelenee calismayana para veriyorlar gozumun onunde hemde yok eve donecem yok su yok bu
    Cevapla
  • sydv 8 yıl önce Şikayet Et
    bu yardımları vatandaşlara ulaştıran, canla başla çalışan, genel sağlık sigortası, engelli yaşlı aylığı, dulluk maaşı, öksüz yetim yardımı, muhtaç asker ailesi yardımı,şartlı eğitim yardımı, kömür yardımı v.b gibi birçok devlet işini yapan ancak uyduruk bir sözleşme ile bütün ipleri kaymakam ve heyet üyelerinin elinde olan,tayin hakkı olmadığı için eşleriyle farklı şehirlerde çalışan, sendikalaşmasına bile izin verilmeyen sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı çalışanlarından da bahsetseydiniz keşke. hani şu 20 yıldır kadro bekleyen ama adı bile geçmeyen çalışanlardan...
    Cevapla
  • Osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu düzenli yardım alanlar eminim ki benden çok çok daha iyi durumdadırlar. Adam BMW ile şişli Etfal hastahanesine elinde yeşil kart ile geliyor. Devlet yatıyor kalkıyor kime ne dağıtsam da oy toplasam diyor. Yardım ettiğin insanların % 90 ı kaçak elektrik ve su kullanıyorlar. Aklım mantığım almıyor adam 5 vakit namaz kılıyor ama kaçak elektrik ve su kullanıyor. Ondan sonrada devlet bize bakmıyor. Sen devlete ne verdin ki de ne bekliyorsun.
    Cevapla
  • SanCak 8 yıl önce Şikayet Et
    Benm GSS deki borcumu neden silmemişler halen duruyor 06.12.1991 doğumluyum ne yapmak lazım
    Cevapla