Emeklilere müjde! Yüzde 10 zam geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilerin destek primi kesintisini kaldırdı. Bu karar ile milyonlarca emeklinin maaşı yüzde 10 daha fazla ödenecek

Emeklilere müjde! Yüzde 10 zam geldi
Emeklilere müjde! Yüzde 10 zam geldi
GİRİŞ 17.02.2016 09:05 GÜNCELLEME 17.02.2016 09:16
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Edirne Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hayrettin Karbuz, Bağ- Kur, Emekli Sandığı veya SSK’dan emekli olanlardan kesilen sosyal güvenlik primi kesintisinin kaldırıldığını açıkladı.

Hayrettin Karbuz, sosyal güvenlik destek primi adı altında çalışan emeklilerden yapılan kesintinin bundan böyle kaldırıldığını, bunun da maaşlara yansıyacağını söyledi.

Uygulamanın 4-A, 4-B ve 4-C emeklilerini kapsadığını belirten Karbuz, “emekli maaşlarından yapılan yüzde 10 oranındaki kesinti 29 Ocak 2016 tarihi itibariyle kaldırıldı. Bundan sonra emeklilerden bu prim kesilmeyecek maaşlarına yansıyacak. Böylece sigortalılarımızın maaşlarında iyileştirme sağlanacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 9
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    YILLARDIR çalışan ve işyeri olandan haksız olarak maaşımızdan kesilen para kesilmeyecek bu kadar açık.Kim seye de yük olmuyoruz bu parazaten bizim
    Cevapla
  • EMEKLİ 8 yıl önce Şikayet Et
    İlgili kardeşlerimize hayırlı olsun sevindim. İyi günlerde harcasınlar. Ancak sn. Bakanlık yetkililerine, Basına, İlgili emekli kardeşlerime yazıklar olsun diyorum. Neden mi ? 2000-2008 arası emekli olarak yaşamaya çalışanların İNTİBAKLAR' ı hale çıkmadı ya işte buna yazıklar olsun diyorum. Yahu 3600' den emekli ola kişiye 1 yıl içinde 2. kez 100 tel zam gelirse ve bundan önceki zamlarda da böyle olursa 2012 yılında da intibak farkı alırsa sen gel gör aradaki dengeyi çok yazık, çok yazık. Ancak hala ümidim var çünkü bizde bu ülkenin vatandaşıyız.
    Cevapla
  • ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu uygulama, çalışma hayatına devam eden yaşlı emekli, maddi riski devlete ve çalışmayan üzerine ilave yük olarak geri dönecektir!
    Cevapla
  • 111 8 yıl önce Şikayet Et
    şubat maaşımda da kesinti var ama?
    Cevapla
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    Var
    Cevapla
  • işveren 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceden kesinti olanlar dahil mi, yoksa uygulama ilgi tarihten itibaren mi geçerli?
    Cevapla
  • reis 8 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi için geçerli 3 ayın maaşına yansıyacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle