Rus şirket açıkladı: Bin Türk işçi almak istiyor

Rusya'da yapılacak 2018 FIFA Dünya Kupası için stat inşa eden Rus şirketi, izin verildiği takdirde bin Türk işçiyi istihdam etmek istiyor.

Rus şirket açıkladı: Bin Türk işçi almak istiyor
Rus şirket açıkladı: Bin Türk işçi almak istiyor
GİRİŞ 09.02.2016 15:57 GÜNCELLEME 09.02.2016 16:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya'da yapılması planlanan 2018 FIFA Dünya Kupası'nın organizatörleri, ilgili inşaatlarda çalışacak daha fazla Türk işçiye ihtiyaç duyuyor.

2018 FIFA Dünya Kupası için inşa edilen stat ve tesislerin baş müteahhidi olan Rus şirketi "Crocus İnternational", Rostov ve Kaliningrad valilerine Türk işçi kotasının artırılması için başvuruda bulundu. Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada, inşaatların tamamlanması için bin Türk işçiye daha ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Yabancı işçi istihdamı konusunda yetkili merci olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise yerel yöneticilerden Türk işçi kotasının artırılma talebinin gerekçesini istedi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, gerekçe haklı bulunduğu takdirde Türk işçi kotasını artırılması yönündeki talebin karşılanacağı kaydedildi.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 7
  • Yavuz Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşların hemen hemen hepsi aynı aklın yolunu tutmuş, Valla gidilmesi pek hoş olmaz. Birde dalga geçer gibi bin Türk işçisi demiş, kendileri çalışsın. Uçak düştükten hemen sonra binlerce Türk'ü boş yere tutuklayıp TR ye gönderdiler, orada kalanlarından can güvenlikleri yoktu. Bu kadar yazıldığı halde şayet haber doğruysa bizim Türklerden giden olacak, durduramayız.
    Cevapla
  • HakKan 8 yıl önce Şikayet Et
    Can güvenliğide yok zaten sakın ha!
    Cevapla
  • ZaZa 8 yıl önce Şikayet Et
    onur ve serefi haysitli insanlar gitmezler.bunlar bizimle gelistiler ve bize kafa tutuyorlar iran gibi.yillarca turk is adamlari moskovayi yeniden insa ettiler.cöpluktu paris gibi yaptilar.sonuc kafa tutuyorlar.iran a yillardir ambargo var di.biz hep destek olduk.sonuc ayni.ulkesini ve millettini vatani ni seven gitmesin.
    Cevapla
  • Ozan elazıg 8 yıl önce Şikayet Et
    Serefı olan gıtmez bu bır namus vatan meselesıdir
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sakın ha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle