Bakan et fiyatları konusunda uyardı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatlarıyla ilgili spekülatif hareketler olduğunu belirtti.

Bakan et fiyatları konusunda uyardı
Bakan et fiyatları konusunda uyardı
GİRİŞ 18.01.2016 16:08 GÜNCELLEME 19.01.2016 09:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, süt üreticileri ile bakanlık toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantıda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Çelik, et fiyatlarına yönelik bir soru üzerine, “Et ve süt kurumumuz elindeki mevcut stoklarını kırmızı et ve sanayi karkas et satışına başladı. AB’den 19 bin ton et alımı için lisans başvurusunu gerçekleştirdik. Bosna ile bir anlaşmamız vardı. 10 bin ton civarında da Bosna’dan alımla ilgili süreci başlatmış bulunuyoruz. İhtiyaç durumuna göre bunları değerlendirme imkanımız var.

Onun için piyasa da herkes dikkat etsin, üreticiyi mağdur etme gibi bir lüksü yok. Piyasalarla oynayıp, spekülatif hareketlerle şuanda düzenli giden piyasayı bozmaya hakkı olmadığı inancı içerisindeyiz. Bakanlık olarak bütün piyasalara olduğu gibi kırmızı et piyasamızı da çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Üreticinin aleyhine gelişecek durumlara müdahale etme durumumuz var. Şuanda çok rahatsız edici bir durum olmadığını ifade edebiliriz” yanıtını verdi.

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘diktatör’ ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Çelik, “Ne söyleyelim, doğrusu bir kere kelime bulamıyorum, yakıştıramadığım için. Türkiye’nin seçilmiş ilk ve tek cumhurbaşkanına yakışıksız cümleleri ifade etmesini kabullenmek söz konusu değil. Kişinin kendisini tarif etmesi gibi bir şey bu. Bu hareket yargıda karşılığını bulacaktır. Böyle seviyesiz, düzeysiz yaklaşımları muhalefetin acıklı hali olarak değerlendirmek yerinde olur diye düşünüyorum" cevabını verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Teşvik ve destek parası olana veriliyor. Onlarda ürettiği eti istedikleri fiyattan istedikleri zaman, istedikleri miktarda piyasaya sürüyorlar. Destek, teşvik ne varsa kaldırılmalı oraya sarf edilen paralar yem, gübre,mazot maliyetlerinin düşürülmesine harcanmalı. Yem fiyatları Türkiye'nin her yerinde aynı fiyat olmalı, 1 kg. da alsanız 1000 ton da alsanız aynı fiyat olmalı. Zengin çok alıyor ucuz alıyor ortaya haksız rekabet çıkıyor.
    Cevapla
  • İbrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    ET VE SÜT KURUMU niçin 81 vilayette yok.Eti Balıkesir üretİyor pahalı olduğu için yiyemiyor. Balıkesire ESK İstiyoruz.
    Cevapla
  • arif 8 yıl önce Şikayet Et
    çokkkk uzadı bu konu...! kıyma olmuş 35.-TL. biz hala ithalattan ,spekülatif oyunlardan bahsediyoruz. insin 25 e öpelim elinizi. saygılarımla
    Cevapla
  • Okuyucu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bas bas bağırıyoruz Avrupa'da Gürcistan'da ve diğer tüm komşu ülkelerde etin kilogram fiyatı 5 Euro'yu geçmiyor diye. 19 000 ton fiyatları indirmek için az geliyor. İcraat bekliyoruz sayın bakan icraat.
    Cevapla
  • mami 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan bi sorsun kendine tarım ülkesi türkiye nasıl bu hale geldi diye
    Cevapla
  • hak 8 yıl önce Şikayet Et
    et yeme hakkımız varmıki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle