Şanlıurfa'da 3. OSB çalışmaları

Vali Küçük: "Amacımız, 2 ve 3'üncü sanayi bölgesinde yaklaşık 40 bin kişiye istihdam alanı yaratmaktır"

Şanlıurfa'da 3. OSB çalışmaları
Şanlıurfa'da 3. OSB çalışmaları
GİRİŞ 11.08.2015 18:47 GÜNCELLEME 11.08.2015 19:01

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, kentte yapımı devam eden 3. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) firmalara yer tahsis etmeye başladıklarını belirterek, "Amacımız, 2 ve 3'üncü sanayi bölgesinde yaklaşık 40 bin kişiye istihdam alanı yaratmaktır" dedi.

Vali Küçük, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 1990'lı yıllarda kurulmaya başlanan sanayi bölgesinin zamanla genişlediğini söyledi.

Mevcut sanayi bölgesinin bazı durumlarda yetersiz kaldığını, bu nedenle de bir süre önce 3. sanayi bölgesinin yapılması için çalışmalara başlandığını belirten Küçük, 3'üncü sanayi bölgesinin 535 hektar alanda kurulduğunu ifade etti.

Küçük, 210 parselden oluşan bölgede ilk etapta büyük olan 66 parselin dağıtımına başladıklarını vurgulayarak, "Türkiye'deki pek çok önemli marklar başvurdu. Amacımız, büyük firmaların taleplerine cevap verebilmek" diye konuştu.

Yer tahsisi konusunda hassas hareket ettiklerine dikkati çeken Küçük, şöyle devam etti:

"Yer tahsisi konusunda önceliklerimizi var. Firmalar, istihdam sayısı bakımında öncelikli olacaklar. Bu bizim için bu çok önemli. Başvuran firmalar mali yapısı kuvvetli, yer tahsisi yaptığımızda hemen işe başlayacak firmalar. Bunun yanında bu firmalar yeni teknoloji getirecek, Şanlıurfa'yı yeni teknoloji bakımından üst haline taşıyacak firmalar."

- "Güvenlik anlamında sıkıntı yok"

Vali Küçük, başvuruların oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirileceğini söyledi.

Başvuruların sistemli şekilde kontrolünün yapılacağını belirten Küçük, "Verilen zaman içinde taahhütlerini yerine getirmeyen firmaların yer tahsisi iptal edilecek" dedi.

İstihdamın önemine işaret eden Küçük, şunları kaydetti:

"Amacımız, 2 ve 3'üncü sanayi bölgesinde yaklaşık 40 bin kişiye istihdam alanı yaratmaktır. Bu çalışma üzerine hiçbir çalışma tanımıyoruz. Bizim için gençlere ekmek kapısı açmak birçok şeyden önemlidir. Firmalardan ricam başvuru yaparken önceliklerimizi dikkate almaları."

Kentte güvenlik alanında hiçbir sıkıntının yaşanmadığını vurgulayan Küçük, son günlerde yaşanan olumsuzların yatırımlara hiçbir etki yapmadığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA