BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

"Yoğun bir rekabetin yaşandığı bir dönemde kadınlarımızın da erkekler kadar iş hayatında olması gerekiyor. BTSO olarak, kadın girişimcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:
GİRİŞ 02.08.2015 12:32 GÜNCELLEME 02.08.2015 12:32

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yoğun bir rekabetin yaşandığı bir dönemde kadınların da erkekler kadar iş hayatında olması gerektiğini belirterek, oda olarak kadın girişimcilerin yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi. 

Burkay, yazılı açıklamasında, kadın girişimcilere her türlü desteği vermenin gayreti içerisinde olduklarını bildirdi.

Ülke nüfusunun yarısını oluşturan kadınların toplumların ilerlemesinde temel aktör olduğunu belirten Burkay, kadınların iş hayatında daha aktif rol almasını istediklerini ifade etti.

Burkay, kadınların 1950'li yıllardan itibaren iş hayatında yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Erkek girişimci sayısı 10 yıl önce 900 bin civarında iken kadın girişimci sayısı 49 bin civarındaydı. Yani neredeyse 20 girişimciden biri kadındı. On yıl içinde kadın girişimci sayımız neredeyse iki kat arttı. 2015 yılı başında kadın girişimci sayımız cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırarak 110 bine ulaştı ama yoğun bir rekabetin yaşandığı bir dönemde kadınlarımızın da erkekler kadar iş hayatında olması gerekiyor. BTSO olarak, kadın girişimcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

KAYNAK: AA