İzmir Bilimpark'ta kuluçka merkezi açıldı

Tasarımda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiği merkez olma hedefiyle kurulan İzmir Bilimpark'ta Kuluçka Merkezi binası hizmete girdi

İzmir Bilimpark'ta kuluçka merkezi açıldı
İzmir Bilimpark'ta kuluçka merkezi açıldı
GİRİŞ 05.07.2015 12:26 GÜNCELLEME 05.07.2015 12:26

İzmir’in tasarımda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiği merkezi olma hedefiyle kurulan İzmir Bilimpark'ta Kuluçka Merkezi binası hizmete alındı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı açıklamada, oda, üniversite ve İTOB Organize Sanayi Bölgesi öncülüğünde kurulan İzmir Bilimpark’ta, önemli bir aşamanın daha tamamlandığını ifade etti.

İEÜ Mimarlık Bölümü'nden bir ekibin tasarladığı İdare ve Kuluçka Merkezi Binası'nın kullanıcıların hizmetine açıldığını aktaran Demirtaş, binanın yeni bir mimari dile sahip olduğunu, yaratıcı düşüncenin, binanın tasarımıyla başladığını kaydetti.

İzmir Bilimpark’ta ileri teknolojili ürünlerin seri üretimi için firmalara yer tahsis edeceklerine dikkat çeken Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir Bilimpark, yaratıcı, yenilikçi firmaların katılımıyla Türkiye’nin bilim üretim üssü haline gelecek. Gelecek üçüncü bin yıla Türkiye’yi hazırlamak için genç nesillerin her türlü bilimsel çalışma imkanı bulması çok büyük önem taşıyor. Biz de bu imkanı genç, yaratıcı girişimcilerimize sunuyoruz. Hedefimiz, İzmir Bilimpark’ın Ar-Ge, inovasyon ve tasarımda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiği ve üretildiği bir teknopark olmasıdır."

KAYNAK: AA