Çanakkale logolu elma projesi

Ccedil;anakkale Valiliği Avrupa Birliği Uyum Danışma Yönlendirme Kurulu "Tarım ve Çevre Alt Çalışma Grubu" tarafından yürütülen "Çanakkale Logolu Elma Projesi" kapsamında, elma yetiştiricileriyle toplantı düzenlendi.

Çanakkale logolu elma projesi
Çanakkale logolu elma projesi
GİRİŞ 04.06.2015 15:28 GÜNCELLEME 04.06.2015 15:28

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Bayramiçte Öğretmenevi'ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, Bayramiç'te yetişen elmaya Türkiye'de ve dünya çapında farkındalık yaratmak ve değer katmak amacıyla yapılan projeyle elde edilecek ürünlerin, ilin tanıtımında, değerlerin duyurulmasında, ürünlerin pazarlanmasında farkındalık yaratacağını söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) uzmanı Şükrü Çetinkaya ise Çanakkale Savaşları'nın 100. yılına vurgu yapan özel logolu elmaların üretimi, projelendirmesi, değerlendirilmesiyle ilgili sunum yapıp, proje çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Çetinkaya, başlangıçta projeyi hayata geçirmekle ilgili bazı soru işaretleri bulunduğunu ifade ederek, "Ancak çok başarılı sonuçlar aldık. Bu uygulamayı yapmanın basit olduğu kadar, maddi anlamda ciddi bir masrafı da yok" diye konuştu.

KAYNAK: AA