Vodafone'dan İzmir'e 56 milyon liralık yatırım

Vodafone Türkiye, gerçekleştirdiği 56 milyon TL yatırım ve sunduğu teknoloji çözümleriyle İzmir sanayiinin dijitalleşmesine katkıda bulundu

Vodafone'dan İzmir'e 56 milyon liralık yatırım
Vodafone'dan İzmir'e 56 milyon liralık yatırım
GİRİŞ 29.05.2015 13:05 GÜNCELLEME 29.05.2015 13:05

quot;Daha İyi Bir Gelecek" hedefiyle başlattığı "Dijital Dönüşüm Hareketi" kapsamında teknoloji, hizmet ve sosyal alanlarındaki yatırımlarını aralıksız sürdüren Vodafone Türkiye, bu vizyon çerçevesinde İzmir’de gerçekleştirdiği yatırımlarını açıkladı.

Vodafone, Yarına Hazırım Platformu kapsamında İzmir’deki şirketlerin dijitalleşme haritasını da çıkardı. Araştırmaya göre, İzmir’deki şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 52 olarak gerçekleşti.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, İzmir'de Mövenpick Otel'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Vodafone’un İzmir’deki yatırımları ve iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında bilgi verdi.

Engin Aksoy, Türkiye’nin ikinci en büyük uluslararası doğrudan yatırımı olan Vodafone Türkiye’nin 2006 yılından bu yana toplam yatırımları 14 milyar liraya ulaştığını kaydetti.

Vodafone Türkiye olarak, Ege Bölgesi’nin sayılı ticaret ve sanayi merkezlerinden İzmir’e büyük önem verdiklerini anlatan Aksoy, şöyle devam etti:

"İzmirlilere en ileri mobil teknolojileri sunarak kent ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. İzmir halkı, teknolojiyi çok yakından takip ediyor. İzmir nüfusunun %95’i mobil telefon abonesi. Biz de gerek İzmir, gerekse Ege Bölgesi’nde teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için yatırımlar yapıyoruz. Son 3 yılda İzmir’e yaklaşık 56 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. İzmir’deki mağazalarımıza da sürekli yatırım yapıyoruz. 143 yatırımcımızın bulunduğu İzmir’de 237 satış noktasıyla faaliyet gösteriyoruz. İzmir’de doğrudan ve dolaylı olarak bin 152 kişiye istihdam sağlıyoruz."

İzmir'de sosyal yatırımlara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Engin Aksoy, "MEB ve AÇEV işbirliğinde yürüttüğümüz 'Geleceğe İlk Adım' projemiz kapsamında, İzmir'de 10, Ege Bölgesi'nde 36 anasınıfımız bulunuyor" dedi.

KAYNAK: AA