Konseyden Esnaf ve Sanatkara tam destek!

Gümrük ve Ticaret Konseyi’nde kooperatiflere, esnaf ve sanatkarlara destek kredileri ve hibelerin artırılacağı açıklandı.

Konseyden Esnaf ve Sanatkara tam destek!
Konseyden Esnaf ve Sanatkara tam destek!
GİRİŞ 27.05.2015 15:50 GÜNCELLEME 27.05.2015 15:50

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında uzun süredir çalışmalarını sürdüren Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Türkiye’yi dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden biri yapma amacıyla ilk Gümrük ve Ticaret Konseyi’ni topladı. Türkiye’nin yeni ticaret vizyonu kapsamında, “yenilikçi yaklaşım ve uygulamalarla ülkemizi, gümrük hizmetlerinin ve ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı, dünyanın sayılı ticaret merkezlerinden biri haline getirme” misyonuyla toplanan konsey, kamu ve özel sektör arasındaki işbirliği ve koordinasyonu en üst düzeye çıkaracak.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen konseyin açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gümrük ve ticaret politikalarının oluşturulması ve uygulanması ile ilgili olarak görüş bildirmek ve bu konularda bilgi sahibi olmak isteyen tüm paydaşlara kapılarını açan konsey ile birlikte ticaretin kolaylaştırılması ve ortak akıl mekanizmasının yürürlüğe girmesinin sağlandığını dile getirdi.  

HİBE VE KREDİLER ARTIRILACAK

“Türkiye’nin ticaret vizyonu” sloganıyla organize edilen konseyde kooperatiflere, esnaf ve sanatkarlara daha fazla destek olmak amacıyla bakanlığın projelerinde yer verilirken STK temsilcilerine de söz hakkı tanındı. Var olan Ticaret Kanunu’nun bütünüyle değiştiğine, ticaretin kolaylaşmasına yönelik atılacak adımların süreceğine vurgu yapılan toplantıda “Güçlü Türkiye” sloganı öne çıktı. Konseyde ayrıca “var olanı daha da iyi yapabilmek” şiarıyla tüm görüş ve öneriler ortaya koyuldu.  
 
Kooperatiflere destek olmak amacıyla kurulan Kooperatif Bilgi Sistemi’nin daha da ileri seviyelere taşınacağının açıklandığı konseyde, esnaf ve sanatkarlar için de destek kredileri ve hibelerin artarak devam edeceği vurgusu yapıldı.
 
Elektronik ticaretin artan değerine ve önemine de dikkat çekilen komisyonda ayrıca tüketicilerin korunmasına yönelik yapılması planlanan düzenlemeler ve yenilikler de masaya yatırıldı. Ülkenin ticaret hacmini en üst seviyeye çıkarabilmek ve tüm aktörlere söz hakkı tanıyıp beraberce plan yapma imkanı tanıyan konseyle birlikte, Türkiye’nin ticaret vizyonu ve hedefi açıkça ortaya konmuş oldu.