GTO Başkanı Bartık:

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ufku ve hayali olan insanların şehri olan Gaziantep'teki fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

GTO Başkanı Bartık:
GTO Başkanı Bartık:
GİRİŞ 27.05.2015 12:40 GÜNCELLEME 27.05.2015 12:40

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) düzenlenen bir panele konuşmacı olarak katılan Bartık, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

Bartık, geleceğe hazırlık yapan kişilerin uzun süreli planlar yapması gerektiğini belirtti.

Üniversitelerin çeşitli bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin okul sıralarındayken iş hayatına atılması gerektiğini vurgulayan Bartık, "İş hayatında başarılı olmak isteyen öğrencilerin üniversitenin ilk senesinde çalışmaya başlaması lazım. Gaziantep'te öyle iş adamlarımız var ki üstüne para vererek yanında çalışılır. Bir eğitimci hassasiyetindeki bu insanlar hem işi öğretiyor hem de hayatı" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in girişimci, sanayi ve ticaretin yoğun yapıldığı örnek bir kent olduğunu vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:

"Bu gerçek Dünya Bankası'nın dikkatini çekmiş ki Gaziantep'i en rekabetçi şehirler arasında gösterdi. Gaziantep, ufku ve hayali olan insanların şehridir. Bu kenti iyi değerlendirmek lazım. Bu fırsatı değerlendirenler kazanır. Kazanmak istiyorsanız Gaziantep'i iyi araştırın ve kendinize uygun gördüğünüz bir alanda gelişin."

Öğrencilerden hayata karamsar bakmamalarını isteyen Bartık, mutlu bir gençliğin geleceğin inşasında önemli rol oynayacağını aktardı.

Başarılı olmak için planlı ve çok çalışmak gerektiğini belirten Bartık, şu tavsiyelerde bulundu:

"Zamanı iyi kullanan insanlar her zaman kazandı, kazanıyor. İş dünyası zor, bu gerçeği bilerek iş hayatına girin ve pes etmeyin. Okurken kesinlikle dilinizi geliştirin, bilgisayarla haşır neşir olun ama bilgisayarı da kendinizi geliştirmek için kullanın. Artık Google'da ne aradığını sormak bile yetenek ve bilgi gerektiriyor. Bilgili ve yetenekli insanlar ülkemizi ileriye taşıyacaktır."

Bartık, panel sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

KAYNAK: AA