Çankırı Ziraat Odasından "indirimli akaryakıt" kampanyası

Ccedil;ankırı Ziraat Odası ile 2 akaryakıt firması arasında "indirimli akaryakıt" kampanyası protokolü imzalandı.

Çankırı Ziraat Odasından "indirimli akaryakıt" kampanyası
Çankırı Ziraat Odasından "indirimli akaryakıt" kampanyası
GİRİŞ 05.05.2015 12:02 GÜNCELLEME 05.05.2015 12:02

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, protokol töreninde, çiftçiler için projeler üretmeye devam ettiklerini belirtti.

Çiftçiyi, mazot girdilerinin üretim aşamasında zorladığını vurgulayan Gamzeli, şunları söyledi:

"Motorin toprak hazırlığı aşamasından, ekim, gübreleme, ilaçlama ve hasada kadar, hatta hasat sonrası ürünün nakli aşamasında bile kullanılmaktadır. Traktörün ve birçok tarım aracının yakıtıdır. Çiftçimizin en fazla ilgilendiği fiyat değişimlerinin başında motorin fiyatları gelmektedir. Çünkü, motorin fiyatlarındaki değişimden çiftçimiz doğrudan etkilenmektedir. Motorine, devletimiz bir destek veriyor. Destek yüzde 5,3-5,4 artsa da yapılan masrafa göre düşük kalıyor. Motorin fiyatları çiftçimizi zorluyor. Çankırı Ziraat Odası olarak, çiftçimizin yararına Türkiye çapında bir ilki daha gerçekleştiriyoruz."

Gamzeli, oda olarak 2 bin 700 üyeleri bulunduğunu kaydederek, "Talepte bulunan tüm üyelerimize, okutmatik manyetik kart dağıtacağız. Anlaşmalı bayide çiftçimiz, bu kartı gösterecek. Ardından nakit ve tek çekim kredi kartıyla mazotunu, benzinini, otogazı alacak. Çiftçimize, anlaşma yaptığımız iki bayide, mazota yüzde 6, benzin ve otogaza yüzde 4 indirim uygulanacak. Yıllık ortalama 2 bin litre mazot kullanan çiftçimiz, ortalama 480 lira daha az mazot parası ödeyecek" ifadelerini kullandı.

Protokol törenine, akaryakıt firmalarının temsilcileri ve oda yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL