OSİAD Başkanı Kurt:

"Sanayi üretimindeki gerileme ülke açısından alarm olarak değerlendirilmeli”

OSİAD Başkanı Kurt:
OSİAD Başkanı Kurt:
GİRİŞ 30.03.2015 13:01 GÜNCELLEME 30.03.2015 13:01

OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kurt, sanayi üretimindeki gerilemenin ülke açısından alarm olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kurt, yazılı açıklamasında, imalat sanayi kapasite kullanımı, büyüme rakamları, dış ticaret ile tüketici güven endeksi verilerindeki gelişmeleri değerlendirdi.

Ahmet Kurt, sanayi şirketlerinin sanayiden uzaklaşıp inşaat sektörüne yönelmesini durduracak önlemlerin acilen alınması gerektiğini ifade etti.

Ekonominin son 3 yıldır patinaj yaptığını öne süren Kurt, 2015 yılı büyüme tahminlerinin yılın ilk üç ayında törpülenmeye başladığını belirtti. Türkiye’nin orta gelir tuzağını aşamadığını savunan Kurt, “Çünkü yüksek teknolojili, katma değeri yüksek ürünleri üretemiyoruz. Küresel rekabette öne çıkabilmek için yenilikçi olmanız, teknoloji geliştirmeniz gerekiyor. Ancak, bu eğitim sistemiyle çok mümkün gözükmüyor. Ayrıca inşaat sektörüne odaklı bir ekonomik düzen de er veya geç tıkanır ki açıklanan ekonomik veriler, söz konusu tıkanmanın boyutunu ortaya çıkarıyor. Sanayi şirketlerinin adeta kaçarcasına sanayiden inşaat sektörüne yönelmesi ülkenin geleceği açısından hayra alamet bir durum değildir” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA