BTSO Yönetim Kurulu Bakanı Burkay:

"Bursa'nın 2023 yılındaki 75 milyar dolarlık hedefine ulaşmamız için şirketlerimizi, dünya ile entegre hale getirmeliyiz. Bu açıdan Küresel Fuar Acentesi Projemizi önemsiyorum"

BTSO Yönetim Kurulu Bakanı Burkay:
BTSO Yönetim Kurulu Bakanı Burkay:
GİRİŞ 18.01.2015 13:23 GÜNCELLEME 18.01.2015 13:23

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursalı firmaların Heimtextil Fuarı'na damga vurduğunu belirterek, "Bursa'nın 2023 yılındaki 75 milyar dolarlık hedefine ulaşmamız için şirketlerimizi, dünya ile entegre hale getirmeliyiz. Bu açıdan Küresel Fuar Acentesi Projemizi önemsiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Burkay, yazılı açıklamasında, Almanya'nın Frankfurt kentinde gerçekleşen Heimtextil Fuarı'nın, Bursalı firmalar açısından oldukça faydalı geçtiğini bildirdi.

2014 yılında 23 fuar organizasyonunda bine yakın işadamını yurt dışı fuarları ile buluşturduklarını ifade eden Burkay, 2015 yılına hızlı bir başlangıç yaptıklarını belirtti. Burkay, yeni fuar takvimine 58 fuarı eklediklerini, 9 organizasyon için de Yenişehir Havaalanı'ndan uçak kaldırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bursa Yenişehir Havaalanı'ndan 140 iş dünyası temsilcisini, özel uçak ile Frankfurt'a götürdüklerini belirten Burkay, Heimtextil Fuar organizasyonunda Bursa firmalarının büyük bir başarıya imza attığını kaydetti.

Burkay, Bursalı ev tekstili firmaları için büyük önem taşıyan "Heimtextil 2015 Fuarı"nın sektör açısından oldukça verimli geçtiğinin altını çizerek şunları belirtti:

"Dünya ev tekstili sektöründe 3. sırada olan, Avrupa pazarında ise liderliği kaptırmayan Türk ev tekstili sektörünü, Bursalı firmalar olarak güzel bir şekilde temsil etmeyi başardık. Firmalarımız Küresel Fuar Acentesi Projesi sayesinde dünya arenasındaki rakiplerini daha iyi analiz etme imkanı yakalıyor. Fuar organizasyonu ile firmalarımızın yurt dışı deneyimi daha da arttı. Bu yıl gerçekleştirilen organizasyonuna 157 Türk firması katıldı. Fuarda 57 Bursa firması da stant açtı. Bursa'nın ev tekstili markalarının dünyadaki saygın konumunu artırmayı hedefliyoruz. BTSO olarak firmalarımızın her zaman yanında olacağız. Bursa'nın 2023 yılındaki 75 milyar dolarlık hedefine ulaşmamız için şirketlerimizi, dünya ile entegre hale getirmeliyiz. Bu açıdan Küresel Fuar Acentesi Projemizi önemsiyorum."

KAYNAK: AA