Rekabet Kurulu kararları

Kurul, "KIA Yedek Parça Prim Sistemi"ne 5 yıl süre ile bireysel muafiyet tanınmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu kararları
Rekabet Kurulu kararları
GİRİŞ 29.12.2014 09:26 GÜNCELLEME 29.12.2014 09:26

Rekabet Kurulu, Çelik Motor Ticaret AŞ tarafından KIA yetkili servislerine uygulanması planlanan "KIA Yedek Parça Prim Sistemi"ne 5 yıl süre ile bireysel muafiyet tanınmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan Kurul kararlarına göre, OMV Petrol Ofisi AŞ, Erk Petrol Yatırımları AŞ ve USCO Gayrimenkul AŞ arasındaki dikey anlaşmaya, daha önce üzerinde akaryakıt bayilik faaliyeti yürütülmemiş bir gayrimenkul üzerinde yeni bir istasyon kurulmasına ilişkin olması nedeniyle, 7 Nisan 2008'den itibaren 10 yıla kadar bireysel muafiyet tanındı.

Doğal Jeotermal Enerji Sistemleri ve Ege Reklam Basım limited şirketleri arasında imzalanan ve sponsor aracılığıyla ücretsiz kitap dağıtımını konu edinen "Fiyat Teklifi ve Sözleşmesi"ne menfi tespit belgesi verildi.

SDF Emlak Enerji İnşaat AŞ tarafından Eston Yapı AŞ'nin belirli oranında hissesinin ve Çatı İnşaat AŞ'nin tüm hisselerinin devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Çelik Motor Ticaret AŞ ile yetkili servisleri arasında imzalanan "Yetkili Servis İşletme Sözleşmesi"nin 2005/4 sayılı Motorlu Taşıtlar Sektöründeki Dikey Anlaşmalar ve Uyumlu Eylemlere ilişkin Grup Muafiyeti Tebliği ile sağlanan muafiyetten yararlandığına karar verildi. Ayrıca Çelik Motor Ticaret AŞ tarafından KIA yetkili servislerine uygulanması planlanan "KIA Yedek Parça Prim Sistemi"ne 5 yıl süre ile bireysel muafiyet tanındı.

Corpera Turizm Yatırımları AŞ'nin paylarının belirli oranda hissesinin Doğuş Holding AŞ tarafından, Palazzo Corpi GMBH'dan devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Ak-Kim Kimya AŞ tarafından Gizem Seramik Frit ve Glazür AŞ ile Gizem Frit Pazarlama ve Dış Ticaret AŞ'nin tüm hisselerinin devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Panasonic Corporation tarafından, belirli oranda hissesinin devralınması suretiyle Ficosa International S.A. üzerinde ortak kontrol tesis edilmesi işlemine izin verildi.

KAYNAK: AA