24 Kasım Öğretmenler Günü

TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı: - "Ülkemizin her noktasında, her kademede büyük bir özveri ile görev yürüten öğretmenlerimiz, ulaştığımız seviyenin de mimarıdır"

24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü
GİRİŞ 23.11.2014 12:34 GÜNCELLEME 23.11.2014 12:34

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, ülkenin her noktasında, her kademede büyük bir özveri ile görev yürüten öğretmenlerin, ulaşılan seviyenin mimarları olduğunu kaydetti.

Sanlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, gelişmelere ayak uydurmanın, çevreyle uyumlu bir birey olmanın ve geleceği kavramanın temel şartının eğitim olduğunu ifade etti.

Öğrencileri geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerin, toplumsal geleceğin en büyük güvencesi olduğunu belirten Sanlı, şunları kaydetti:

"Ülkemizin her noktasında, her kademede büyük bir özveri ile görev yürüten öğretmenlerimiz, ulaştığımız seviyenin de mimarıdır. Değerli öğretmenlerimizden her zaman olduğu gibi bundan sonra da beklentimiz, geleceğimizi biçimlendirecek çocuklarımızı ve gençlerimizi, Cumhuriyetimizi, Yüce Önder Atatürk'ün çağdaş ve evrensel ilkelerini, ilerici ve laik devrimlerini yaşatmayı görev olarak değerlendiren, eşitliğe inanan, ilkeli, erdemli bireyler olarak yaşama hazırlamalarıdır.

Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde kutsal görevlerini aşkla şevkle ifa eden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Hayatını kaybeden bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum."

KAYNAK: AA