Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsüne "Kararlılık Ödülü"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsünün hak kazandığı "Kararlılık Ödülü"nü 23. Kalite Kongresi’nde alacağı bildirildi.

Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsüne "Kararlılık Ödülü"
Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsüne "Kararlılık Ödülü"
GİRİŞ 17.11.2014 11:06 GÜNCELLEME 17.11.2014 11:06

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Toprak Gübre ve Su Kaynakları Merkez Araştırma Enstitüsünün toprak, gübre, su ve bitki analizlerinde referans olarak kabul ettiği laboratuvarlarıyla sektöre 60 yıldan beri hizmet verdiği belirtilerek, Türk Akreditasyon Kurumuna (TÜRKAK) yaptığı başvuru sonrasında 9 Ekim itibarı ile tüm laboratuvarlarında akreditasyonunun sağlandığı kaydedildi.

Enstitüde bir yıl önce başlatılan ''Uluslararası Kalite Hareketi Mükemmellik Modeli'' yolculuğunda sona yaklaşıldığı ifade edilerek, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve ''Kurumsal Mükemmelleşme Yolunda Ulusal Kalite Hareketi Eğitimi Projesi'' kapsamında Türkiye Kalite Derneği (KALDER) tarafından eğitimler verildiği bildirildi.

Bu eğitimlerde, Avrupa Kalite Yönetim Kurumunun (EFQM) mükemmellik modeli kriterlerinin incelendiğine, modelle ilgili vaka çalışmaları yapıldığına, öz değerlendirme yöntemleri ve planları oluşturulduğuna dikkat çekildi.

Enstitünün 3 projede KALDER’e yaptığı ''Kararlılık'' başvurusunu 7 Kasım'da tarihinde başarı ile geçtiği belirtilerek, hak kazandığı "Kararlılık Ödülü"nü 18-19 Kasım 2014 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek 23. Kalite Kongresi’nde alacağı duyuruldu.

Enstitünün bu tarihten itibaren de Uluslararası Excellence Ödülünü kazanan kuruluşlar arasında yer alacağı bildirildi.

KAYNAK: AA