Alman devi Türkiye`ye geri dönüyor

Yapı marketleri sektöründe tutunamayıp geçen yıl çıkma kararı alan Praktiker, Türkiye’ye geri dönüyor.

Alman devi Türkiye`ye geri dönüyor
Alman devi Türkiye`ye geri dönüyor
GİRİŞ 27.07.2014 12:28 GÜNCELLEME 27.07.2014 12:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alman şirket, bu kez yerli bir partner ile pazara girecek. Praktiker’in geri dönüşünü hazırlayan şirketin şu ara pazarlama iletişim çalışmaları yürüttüğü ifade ediliyor. Ekonomist Dergisi’nin haberine göre, geçen yıl Türkiye pazarından çıkma kararı alan Alman yapı marketi Praktiker geri dönmeye hazırlanıyor. 

Kulislerde dolaşan iddialara göre, geçen yıl zarar gerekçesiyle Praktiker Türkiye’yi kapatan Alman şirket, Türkiye’ye bu kez yerli bir partner ile giriş yapacak. Alman yapı market zincirinin Türkiye’deki faaliyetlerini partnerlik anlaşması yaptığı yerli şirket ile yürüteceği ifade ediliyor.

Reklam çalışması

Praktiker’in geri dönüşünü hazırlayan şirketin şu ara pazarlama iletişimi ve reklam çalışmaları yürüttüğü ifade ediliyor. Pazar büyüklüğü toplam 10 milyar dolar seviyesinde olan yapı market sektöründe organize perakendenin payın yüzde 15. 

Geleneksel kanalların ağırlığının devam ettiği sektörde rekabete dayanamayan Prakiker’in Türkiye’den çıkmasının en büyük nedeni istenen düzeyde kârın yakalanamaması olarak ifade edilmişti. Türkiye’de 300’ün üzerinde tedarikçiyle çalışan şirketin bu seferki iş stratejilerinin neler olacağı merak ediliyor.

YORUMLAR 4
  • alat asim 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇİÇEK SATARSANIZ DAHA ÇOK UĞRAŞIRSINIZ. ciddi ürünler yok, fasafiso ara malzemeler, adeta tüket bunları diye önüne koyarlarsa kimse almaz. bau-max ta bu yüzden birşey yapamamıştı.
    Cevapla
  • topluiğne 9 yıl önce Şikayet Et
    Praktiker'in Sivas'ta bir şubesi var.!. Uyanık bir girişimci çaktırmadan adamların her şeyini kullanıyor.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    kolay pazar ne derlerse desinler . fakat gıda da kaybettiler çünkü şok a101 bim ve diğer küçük marketler büyük devlerin pazarını baştan suyun başından kestiler.Bu küçük zincir mağazalar haftada iki üç mağaza açıyorlar türkiye genelinde?bu nedemektir büyük marketlere kimse daha gitmeden mahallesinde alışverişini bitirecektir.Elektronik mağazalar için ise bu çılgın tüketim merakı ile imkansız. halkın mantalitesi değişmesi lazım!!
    Cevapla
  • mehmet verdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada iflas etti. simdi türkiyede deneyecek.
    Cevapla