VIP hac 40 bin euro

Hac kotasını işçi vizesiyle aşan sistemin en büyük müşterisi işadamları çıktı. Sahte evrakla alınan vize özel jetli, 5 yıldız konaklamalı VIP Hac yolculuğunun da kapılarını aralıyor.

VIP hac 40 bin euro
VIP hac 40 bin euro
GİRİŞ 22.08.2013 06:11 GÜNCELLEME 22.08.2013 06:11
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

"Fayansçı vizesiyle hac skandalı"nın baş rol oyuncuları işadamları çıktı. Sahte evraklarla kendilerini inşaat işçisi, şoför veya fayansçı gösteren işadamları bu yolla aldıkları Suudi Arabistan vizesiyle kontenjan engeline takılmadan 5 yıldızlı hac ibadetinin kapılarını aralıyor. Ancak hac yolcusu işadamı olunca, organizasyon da en lüks şekilde gerçekleşiyor. Sahte vizenin de içinde bulunduğu yolcuğun maliyeti 25 bin eurodan başlayıp ve 40 bin euroya kadar çıkıyor.

KAPIDAN DÖNME RİSKİ VAR

VIP hizmetlerin içinde Zemzem Tower'da konaklamadan helikopter transferine, özel rehberlerden klimalı çadırlarda vakfe imkânına kadar her türlü lüks sağlanıyor. Öte yandan hac için 10 binlerce euroyu gözden çıkaran işadamlarının, Suudi Arabistan'a kadar gidip kapıdan dönme riski de var. Özellikle hac mevsiminde işçi vizesiyle gelen kişileri yakın incelemeye alan Suudi polisi şüphelendiği kişileri aynı uçakla geri gönderme hakkına sahip. Ancak organizasyonu yapan firmaların verdiği bilgiye göre böyle bir durum yaşandığında işadamının verdiği astronomik hac paraları geri ödeniyor.

YÜZDE YÜZ GARANTİLİSİ DE VAR

Bazı firma temsilcileri ise bu riskin söz konusu olmadığında ısrarlı. İşadamı hem VIP hac turu hem de Suudi Arabistan'a giriş desteği istiyorsa 40 bin euroyu gözen çıkarmak zorunda. Aradaki farkın bir kısmını Suudi polisine ödeyen tur şirketleri böylece pasaport kontrolünü garantiye almış oluyor.

DİYANET UYARIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri ise hem işçi vizesiyle gerçekleşen hacca hem de hac vazifesi süresince aşırı lükse karşı uyarıda bulunuyor. Haccın inanç turizminden farklı bir ibadet olduğunu vurgulayan yetkililer, "Haccın lüks turizme dönüşmesi doğru değil. İşçi vizesi konusunda da gerekli uyarıları sık sık yapıyoruz ve bu uygulamayı tasvip etmiyoruz" ifadelerini kullandılar.

İŞÇİ VİZESİYLE HACDA HER TÜRLÜ LÜKS VAR

Firmaların internet sitelerindeki programda masaj vaad ediliyor
* Kontenjana tabi olmayan işçi vizesi
* 5 yıldızlı lüks otellerde konaklama
* Helikopter veya özel jetle otel transferleri
* Gruba özel 7/24 sağlık hizmetleri,
* 24 saat otel destek hizmeti,
* Hac seminer ve bilgilendirme toplantıları
* Masaj ve SPA hizmetleri
* Tüm transferleri son model klimalı VIP araçlarla yapıyorlar.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 17
  • Sultan-ı Yegah 10 yıl önce Şikayet Et
    Rüşvetle Hacı Olmak.... Bu ülkede rüşvetle Hacı olunuyor.. Hem de az buz sayıda değil.. Alan ayrı, veren ap ayrı.. İnsan hacca gitmek için rüşvet verir mi yahu.. Böyle birşey olabilir mi.. O hacdan insana hayır gelir mi?
    Cevapla
  • nodul 10 yıl önce Şikayet Et
    damdaki deve . süleyman a.s.ın sarayının damina çıkar hızır a.s. deve aramaya sorunca süleyman a.s. devemi aranır damda diye.hazret -----allah (C.C.) mı aranır kuş tüyü yatakta der.
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİ GİTMEMELİ. Müslümanlar katledilirken,sudiarabistanda buna destek verirken hacca gitmemeli bence.hele hele umreye hiç gitmemeli.
    Cevapla
  • süleyman coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    VIP HACILAR. Başta her şey sahte.....ne biçim hacılık bu .öbür tarafada vip ayarlayabilirmi bu zenginler
    Cevapla
  • Karacaoğlan 10 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hacca değil. turistik seyehate gidiyorlar resmen.lüksün içinde rıza-i ilahiyi aramak çölde düşürdüğün bir toplu iğneyi aramaya benzer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle