Mahalle esnafına 'sanal' dükkan

E-ticaretin yaygınlaşmasıyla beraber rekabetin daha da arttığı Türkiye'de, 'sanal yarışa' giremeyen mahalle esnafları için yeni bir fırsat doğuyor.

Mahalle esnafına 'sanal' dükkan
Mahalle esnafına 'sanal' dükkan
GİRİŞ 27.05.2013 16:47 GÜNCELLEME 27.05.2013 16:47

mahalleesnafi.com, ayakta kalmak için direnen işletmelere portal üzerinden 'sanal dükkan' açma fırsatı sunuyor. Ticari kaygıyı ikinci planda tutup, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden mahalleesnafi.com'da tüketiciler, istedikleri her türlü alışverişi, evlerinden çıkmadan en yakınlarındaki esnaftan gerçekleştirebilecek.

BAKKAL İLE SÜPERMARKET AYNI PLATFORMDA

Süpermarket büyüklüğünde işletmelerin de dahil olabileceği sistemde tüketiciler en uygun fiyatın hangi işletmede olduğunu rahatlıkla görebilecek. Küçük çaplı esnaflar piyasadaki fiyat araştırmasını sahaya çıkmadan kolaylıkla yapabilecek. Portalda tüketicilerin ürün ve fiyat karşılaştırması yapması için çözümler de düşünülmüş. Sitenin işleyişi hakkında bilgi veren mahalleesnafi.com'un kurucusu Demir Ali Toktaş, portalın paket servis hizmeti bulunan iş yerleri ile internetten alışveriş yapmak isteyen tüketicileri aynı ortamda buluşturmak amacıyla kurulduğunu söyledi.

GÜNCEL ÜRÜN, HIZLI TESLİMAT

Sistemde kasaptan manava, marketten lokantaya birçok işletme sahibinin bulunduğunu belirten Toktaş, fiyatların kıyaslanıp, sisteme kayıtlı işletmelerin hizmet kalite puanlarına göre filtrelenebildiğine dikkati çekti. Toktaş, "Esnaf bu sistemle artık müşterinin, kendi ayağına kadar gelmesini beklemeyecek. E-posta üzerinden gelen siparişlerle, iş yerinin kazancını arttıracak" diye konuştu. Toktaş, sisteme kayıtlı kullanıcıların portal üzerinden üye iş yerlerinin güncel ürünlerini görüntüleyebileceğini ifade ederek, verilen siparişin en kısa zamanda müşterinin kapısına geleceğini söyledi.

KAPIDA ÖDEME GÜVENCESİ

Sistemin nasıl işlediğine dair de bilgiler veren Toktaş, istemin işleyişini şöyle anlattı: "Mahalle Esnafı sisteminde satış yapabilmek için öncellikle esnafların kurumsal bir kimliğe ihtiyacı var. Yani vergi dairesine kaydı olan her işletme 'mahalle esnafı' olabilir. Sisteme kayıt yapan esnaf servis vermek istediği mahalleleri seçip satışa başlayabiliyor. Üye işyerleri yaptıkları satışların ödemelerini nakit ya da kredi kartı ile müşterisinden kapıda tahsil ediyor."