Rumlardan gazı ile ilgili sürpriz Türkiye teklifi!

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskopos II. Hrisostomos, doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya ihraç edilmesine karşı olmadığını belirterek “Gazın Türkiye'den geçmesi, halkımızın milli ve ekonomik çıkarına olacaksa geçsin. Sevmek düşmanlık beslemekten daha iyidir” ifadelerini kullandı.

Rumlardan gazı ile ilgili sürpriz Türkiye teklifi!
Rumlardan gazı ile ilgili sürpriz Türkiye teklifi!
GİRİŞ 29.01.2013 07:57 GÜNCELLEME 29.01.2013 13:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

NTV'de yer alan habere göre Rum kesiminde siyasete ve kamuoyuna yön veren başpiskoposun sürpriz açıklaması yeni bir tartışma başlattı. Türkiye karşıtı tavırlarıyla bilinen Başpiskopos'un bu sözleri kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. Bir gazetecinin "İpler Türkiye'nin elinde olacak, rehine durumuna düşmeyecek miyiz" yönündeki sorusunu cevaplayan Başpiskopos Hrisostomos, "Milli açıdan çıkarımıza olacaksa yapalım, değilse yapmayalım" dedi.

BAŞKAN ADAYINDAN DESTEK

Başpiskoposun açıklamalarına, Şubat ayında yapılacak başkanlık seçiminin en güçlü adayı Nikos Anastasiades de destek verdi. 20 milyar Euro'luk mali krizden çıkış yolu olarak doğalgazı işaret eden Anastasiades, doğalgazın Kıbrıs'la Türkiye arasında kurulacak boru hattıyla Avrupa'ya götürülebileceğini söyledi. Kitium Metropoliti Hrisostomos da "Türkiye mantıklı hareket edip askerlerini çeker ve Kıbrıs halkı için onurlu ve adil bir çözüme rıza gösterirse, Tanrı'nın bahşettiği zenginliğin bir bölümünü neden almasın" diyerek başpiskoposa destek verdi.

'ÖNCE KIBRIS SORUNU ÇÖZÜLMELİ'

İktidardaki AKEL Partisi'nin Genel Sekreteri Andros Kiprianu ise bu fikre karşı çıkarak, "Türkiye'nin doğalgaz işine dahil edilebilmesi için önce Kıbrıs sorununun çözülmesi gerekir" dedi. AKEL lideri, Ankara'yı Şubat ayında göreve gelecek yeni hükümetle sorunun çözümü konusunda işbirliği yapmaya çağırdı.

YORUMLAR 4
  • düşünü yorum 11 yıl önce Şikayet Et
    sanki doğalgaz buldular :). doğalgaz çıksa bile, israil sana mı soracak doğal gazı nasıl nakledeceğine ?
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    rumlar gaz buldu satacak yer arıyor . biz şans'sızmı yoksa becerik'sizmiyiz acaba. ?
    Cevapla
  • oğuz han 11 yıl önce Şikayet Et
    papazlar mi karar veriyor. rum gazinin turkiye uzerinden avrupaya gitmesi israil gazinin da turkiyeden gecmesi demektir. ona gore pazarliklara dikkat!
    Cevapla
  • Ahmet KOSE 11 yıl önce Şikayet Et
    bu ne cüret !. hem kel hem fodul diye bunlara denir, muhtaçlıklarının farkında bile olmadan birde utanmadan arlanmadan toprak pazarlığı yapıyorlar.... birileri bunlara biraz türk tarihi okutsunda, türklerin asla bir karış toprağı siyasi veya ekonomik sebeplerle kimseye bırakmayacağını anlasınlar....
    Cevapla