Samsung'un patronu da polis kıskacında

Güney Kore polisi tarafından Samsung Electronics’in patronu olan Lee Kun-hee’nin yeni bir soruşturmanın birinci şüphelisi olduğu açıklandı.

Samsung'un patronu da polis kıskacında
Samsung'un patronu da polis kıskacında
GİRİŞ 08.02.2018 12:18 GÜNCELLEME 08.02.2018 12:18

Samsung'un varisi Jay Y. Lee yolsuzluk ve rüşvet nedeniyle bir yıl hapis yattıktan sonra gözetimli olarak serbest bırakılmasının ardından Polis şimdi Lee’nin babası ve Samsung Electronics’in patronu olan Lee Kun-hee’nin yeni bir soruşturmanın birinci şüphelisi olduğunu açıkladı.
 
VERGİ KAÇAKÇILIĞI SUÇLAMASI
 
Habertürk'ün haberine göre; Güney Kore polisi, 2014 yılında kalp krizi geçiren Lee’nin 8,2 milyar won (7,5 milyon dolar) vergi kaçakçılığı yaptığından ve bunu yaparken Samsung çalışanlarının banka hesaplarını kullandığından şüpheleniyor.
 
SAĞLIK PROBLEMLERİNDEN ÖTÜRÜ SORGULANAMAYACAK
 
Polis, Lee’nin sağlık durumu nedeniyle sorgulanmayacağını belirtirken; soruşturma dosyasının savcılığa gönderileceğini duyurdu. Polisin savcılığa göndereceği dosyada “Samsung patronu Lee Kun-hee ve şirketin diğer 72 yöneticisi tarafından 260 ayrı bankada açılan banka hesaplarıyla 8,2 milyar won vergi kaçırıldığından şüphelenmektedir” yazıldığı belirtildi.